search

Vakantiehuis in Blankenberge

Waarom kies je niet voor een vakantiehuis in Blankenberge voor je volgende vakantie-uitje in eigen land? In Blankenberge kan je ontspannen op het langgerekte strand, natuurgebieden verkennen of samen met je kinderen leuke activiteiten ondernemen. Het is er het hele jaar door heerlijk toeven! De zilte zeelucht maakt je hoofd helemaal leeg en zorgt ervoor dat je batterijen weer helemaal opgeladen worden. En bovendien sta je vanuit je vakantiehuis in Blankenberge zo in Oostende en Brugge! Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap richting een onvergetelijke vakantie aan zee!

 

Wat te doen?

 

Blankenberge, dat is alles mogen en niets moeten! Voor de allerkleinsten zijn er in de buurt van je vakantiehuis in Blankenberge speeltuinen, een klimmuur en de twee leuke dierenparken Sea Life en ZOO Serpentarium. Op de Lustige Velodroom fietsen je kinderen zich de ziel uit het lijf op een houten piste op het strand. En dan vergeten we nog Leopoldpark Blankenberge, waar ze onder meer kunnen minigolfen en karten!

Een wandeling langs de zee wissel je in Blankenberge gemakkelijk af met enkele uurtjes in het water. Ga langs in de O'Neill Beachclub en laat ervaren leraren je de kneepjes van het golf-, wind- of kitesurfen bijbrengen. Blankenberge bedient echte natuurliefhebbers op hun wenken met drie natuurgebieden: de Fonteintjes, het Zeebos en de Uitkerkse Polder. Trek je wandelschoenen aan en verken de groene natuur rond je vakantiehuis in Vlaanderen. Op het Kievitspad, in de Uitkerkse Polder, voer je samen met je kinderen enkele bijzondere opdrachten uit! Of wat denk je van een fietstocht door eindeloze polderlandschappen met pittoreske dorpjes?

Na inspanning volgt ontspanning! In de zomer is het zalig vertoeven in een van de vele strandbars in Blankenberge. Bestel een cocktail, begraaf je tenen in het zachte zand en geniet van een relaxerende vakantie aan zee!

 

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Blankenberge

 

Blankenberge staat vooral bekend als een strandbestemming, maar heeft ook enkele interessante culturele bezienswaardigheden in petto voor bezoekers. Wanneer je vanuit je vakantiehuis in Blankenberge door de straten van het centrum kuiert, maak je een reis door het plaatselijke belle-époque-verleden. De glorieperiode van de Blankenbergse belle époque herbeleef je in het Belle Epoque Centrum. En ook de Blankenbergse art-nouveau leeft voort in talloze kunstige voorgevels in de gemeente.

Verder moet je tijdens een verblijf in een aan de kust gelegen vakantiehuis in België de Belgium Pier gezien hebben! Vanop deze 350 meter lange pier geniet je met een drankje in de hand van een weids uitzicht op de Noordzee en de Belgische kustlijn. Meer weten over het lokale maritieme erfgoed? Bezoek dan het Maritiem Scutemuseum en dompel je onder in de geschiedenis van de visserij en de schuit van Blankenberge.

 

Huur een vakantiehuis in Blankenberge

 

Een aangename vakantie aan zee begint in een comfortabel vakantiehuis in Blankenberge! Je verblijft op korte afstand van het zandstrand en de belangrijkste lokale bezienswaardigheden. Gezinnen met kinderen kiezen in Blankenberge uit een ruim aanbod aan recreatiemogelijkheden. Rond je accommodatie liggen bovendien talloze mooie fiets- en wandelroutes, zodat je de schoonheid van de kust op een actieve manier kan bewonderen. Je vakantiehuis in Blankenberge voelt aan als een tweede thuis dankzij de uitstekende voorzieningen en het eigentijdse interieur. Kook je eigen potje om culinair te genieten in je vakantiehuis of laat je eens goed in de watten leggen in een plaatselijk restaurant. Kom je stilaan in de vakantiestemming? Bekijk dan ons aanbod aan vakantiehuizen in Blankenberge en ervaar de schoonheid van de Belgische kust!