search

Vakantiehuis in Vresse-sur-Semois

Huur een vakantiehuis in Vresse-sur-Semois (provincie Namen) en geniet van het adembenemende natuurlijke decor rond de slingerende rivier de Semois. Het enorm gevarieerde landschap van deze uithoek van de Ardennen biedt zowel voor avonturiers als rustzoekers talloze mogelijkheden. Neem een kijkje naar ons aanbod aan vakantiehuizen in Vresse-sur-Semois en boek jouw favoriete uitvalsbasis!

 

Activiteiten tijdens je vakantie in Vresse-sur-Semois

 

Het is het hele jaar door genieten in de heuvelachtige streek van de Semoisvallei. De herfst verrast je met duizend-en-één kleuren, terwijl de lente en de zomer het perfect zijn om actief op avontuur te gaan in de Ardennen. Vergeet zeker je wandelschoenen niet, want er liggen heel wat mooie routes rond je vakantiehuis in Vresse-sur-Semois. Neem een welgekomen pauze en zoek in de groene natuur een schilderachtig plekje voor een gezellige picknick met z'n allen.

Een andere leuke activiteit voor het hele gezin is een tocht met een kajak. Vanop het water zie je pas echt hoe bijzonder en ongerept dit deel van België is. Verder kan je in de omgeving van je vakantiehuis in Namen naar hartenlust mountainbiken en vissen.

 

Bezienswaardigheden rond je vakantiewoning in Vresse-sur-Semois

 

Vresse-sur-Semois is uniek, want het is de enige Belgische gemeente waar het Champenois gesproken wordt. De gemeente bestaat uit twaalf authentieke dorpen: Bohan, Membre, Vresse, Laforêt, Chairière, Mouzaive, Alle, Bagimont, Pussemange, Sugny, Nafraiture en Orchimont. De natuur rond onze vakantiehuizen in Vresse-sur-Semois is zo schilderachtig dat er in het verleden (en ook vandaag nog) heel wat artiesten op afkwamen. Vooral het dorpje Vresse trok heel wat creatieve zielen aan, die zich verzamelden in het hotel La Glycine. Vandaag de dag kunnen kunstliefhebbers er nog steeds genieten van hedendaagse en historische kunst.

Ook aan bezienswaardigheden is er geen gebrek in Vresse-sur-Semois. Laat je meevoeren door het lokale verleden aan de Pont Saint-Lambert, een stenen brug uit 1774, of bewonder de replica van de Belgische stoomlocomotief “Le Belge” uit 1980. Bezoek zeker ook Laforêt, een van de mooiste dorpen van Wallonië. Elk jaar wordt er de Pont des Claies over de Semois aangelegd. Dit is een houten loopbrug die gebruikt werd door tabakstelers om de vruchtbare grond langs de rivier te bereiken. Meer dan genoeg redenen dus om te kiezen voor een deugddoende vakantie in de Ardennen en een comfortabel vakantiehuis in België te huren!

 

Waarom een vakantiehuis in Vresse-sur-Semois huren?

 

Voor een onvergetelijke vakantie hoef je het niet altijd ver van huis te zoeken! Met een vakantiehuis in Vresse-sur-Semois verblijf je in het prachtige zuiden van ons land en ruil je de drukte in voor de rustgevende groene natuur rondom de Semois. Ga wandelen met het hele gezin en kom daarna heerlijk tot rust in je vakantiewoning van NOVASOL. Onze vakantiehuizen in Vresse-sur-Semois zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen en bieden je de welverdiende rust en privacy waar je al zo lang naar op zoek was. De rustieke dorpjes in de omgeving van je accommodatie gunnen je bovendien een unieke inkijk in de Ardense cultuur, terwijl een fris biertje van bij ons zorgt voor wat welgekomen zomerse verkoeling. Ga op zoek naar het geschikte vakantiehuis in Vresse-sur-Semois en beleef een geweldige vakantie in eigen land!