search

Vakantiehuis in Viroinval

Wat denk je van een verblijf in een vakantiehuis in Viroinval? Deze gemeente in de Ardennen maakt deel uit van de provincie Namen en ontleent haar naam aan de rivier de Viroin. In dit stukje van ons land dat aan Frankrijk grenst, heeft de natuur duidelijk de bovenhand. Het groene landschap van de Ardennen is een oase van rust waar je je ver weg waant van de dagelijkse drukte en naar hartenlust kan wandelen. Met pittoreske dorpen, culturele bezienswaardigheden en heerlijke lokale specialiteiten bekoort deze streek iedereen. Huur een vakantiehuis in Viroinval en geniet van het goede leven.

 

Een paradijs voor natuurliefhebbers

 

De bosrijke natuur in en rond Viroinval is uiterst gevarieerd en omvat heuvels, kloven, grotten, rivieren … Niet te missen is het zinkgat Fondry des Chiens, in het Natuurpark Viroin-Hermeton. De grillige rotsformaties die je hier aantreft, maken indruk op elke bezoeker.

Rond je vakantiehuis in Viroinval vind je een uitgebreid netwerk van gemarkeerde wandelpaden, samen goed voor zo'n 250 kilometer aan wandelplezier. Voor fans van nordic walking zijn er in de buurt 15 circuits uitgezet. Je mountainbike meenemen op vakantie is een uitstekend idee. In de omliggende Belgische en Franse gemeenten ligt immers 100 kilometer aan routes op je te wachten.

Viroinval is het perfecte toevluchtsoord voor wie op zoek is naar rust en contact met de natuur. Ga zalig wandelen en fietsen met het hele gezin en ontdek idyllische dorpjes waar de klok net wat trager tikt. De vele kleine streekrestaurants serveren je met veel passie en liefde het beste uit de lokale keuken, en dat aan schappelijke prijzen. Met een vakantiehuis in Namen geniet je van al het moois en lekkers van Viroinval en de gemeenten in de buurt.

 

Wat moet je zien in en rond Viroinval?

 

Naast prachtige natuur telt de omgeving van onze vakantiehuizen in Viroinval ook enkele niet te missen bezienswaardigheden. Deelgemeente Treignes valt op met enkele interessante musea. Bezoek het Stoomtreinmuseum van de 3 Valleien en stap aan boord van een oude locomotief. Ook het Museum van Het Kleine Formaat, het Ecomuseum van de Viroin en het Museum van Malgré-Tout zijn zeker een omweg waard. In hetzelfde dorp vind je ook een grote opgegraven Gallo-Romeinse villa. Vanaf deze plek krijg je het glooiende landschap van het Natuurpark Viroin-Hermeton schitterend in beeld.

De Jardin d'O (Nismes) geeft je de mogelijkheid om samen met je partner of gezin een boottocht te maken. Dit groene, romantische park is hét ideale decor voor wat qualitytime met z'n allen. In de buurt van je vakantiehuis in Viroinval ligt het dorp Vierves-sur-Viroin op je te wachten, een van de vele pareltjes van Wallonië. Het kasteel is er de grootste trekpleister.

 

Uitstappen vanuit je vakantiewoning

 

Een van de grootste voordelen van een vakantie in eigen land is dat de afstanden nooit heel groot zijn. Vanuit onze vakantiehuizen in België maak je gemakkelijk een uitstap naar enkele van de aantrekkelijkste Waalse steden. Provinciehoofdstad Namen verdient zeker een bezoek en charmeert toeristen met architecturale pareltjes, zoals een indrukwekkende citadel. Flaneer er langs de Maas en voel hoe je steeds meer in de vakantiestemming komt.

Ook een uitje naar Dinant mag je bovenaan je lijstje zetten. De bijzonder imposante citadel, gebouwd op een rots, en de Collegiale Kerk Onze-Lieve-Vrouw van Dinant behoren er tot de hoogtepunten. Vergeet niet dat je met een vakantiehuis in Viroinval bovendien vlak bij Frankrijk verblijft en dus ook een uitstap kan maken naar enkele Franse steden en dorpen. Givet is in dat geval zeker een aanrader.

 

Het perfecte vakantiehuis in Viroinval huren

 

Zin een welverdiende vakantie in eigen land? Dan is een vakantiehuis in Viroinval iets voor jou. Je brengt je vakantie door in een unieke natuurlijke omgeving waar wandelen en fietsen een waar genot zijn. De authentieke sfeer van de dorpjes die je tegenkomt tijdens je avonturen, is onbeschrijflijk. Maak kennis met de vriendelijke locals en koop op een markt enkele streekspecialiteiten voor in je vakantiehuis in Viroinval. Je accommodatie biedt je kwaliteitsvolle voorzieningen en is gezellig ingericht, waardoor je van bij je aankomst dat bijzondere thuisgevoel ervaart. Het uitzicht op de groene Waalse natuurpracht vanuit je vakantiewoning werkt bovendien relaxerend en zal ervoor zorgen dat je helemaal zen bent. Beleef een onvergetelijke vakantie in Zuid-België en huur een vakantiehuis Viroinval.