search

Vakantiehuis in Ciney

In de provincie Namen ligt Ciney, een stad met bijna 17.000 inwoners. De landelijke omgeving van "de hoofdstad van de Condroz" verwent natuurliefhebbers met groene weilanden, stille bossen en aantrekkelijke wandel- en fietsroutes. Als je een vakantiehuis in Ciney huurt, zal je je kunnen vergapen aan schitterende kastelen, boeiende steden en rustieke dorpen. Je bevindt je hier bovendien in de Valleien van de Smaak en Geuren, een regio met heerlijke lokale producten. Genieten op vakantie in Ciney doe je met al je zintuigen.

 

Ciney, de hoofdstad van de Condroz

 

Ciney is de gezellige hoofdstad van de Condroz, een dunbevolkte streek die delen beslaat van de provincies Namen, Luik, Henegouwen en Luxemburg. Hier, aan de rand van de Belgische Ardennen, viert de natuur hoogtij. Trek je beste paar wandelschoenen aan en stippel routes uit in het golvende decor van de Condroz. Vanuit een vakantiehuis in Ciney ga je op verkenning langs bossen, traditionele boerderijen en grasgroene akkers. Op de verrassende Kunstpaden van Condroz-Famenne geniet je van een aangename portie cultuur. Behalve met natuur en cultuur valt de Condroz ook op met steden en dorpen met een uitzonderlijk idyllisch karakter. Bezoek zeker Dinant, Durbuy en provinciehoofdstad Namen wanneer je een vakantiehuis in België huurt.

 

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in Ciney

 

Na een heerlijk ontbijt in je vakantiehuis in Ciney is het tijd om de stad te verkennen. Niet te missen is de beschermde Sint-Niklaaskerk. Je vindt deze parel met haar indrukwekkende Romaanse toren op het Place Monseu. Ook de deelgemeenten en gehuchten van Ciney hebben heel wat boeiends te bieden. Chevetogne bijvoorbeeld charmeert met een imposant benedictijnenklooster en een prachtig provinciaal domein. Leignon bekoort dan weer met een magisch kasteel. Het dorp Conjoux herbergt het bedevaartsoord de Grotten van Conjoux en de Linde van Conjoux, de oudste lindeboom van België. Verblijf je samen met je kinderen in een vakantiewoning in Ciney? Dan raden we een rit aan op de Chemin de Fer du Bocq. Deze toeristentrein van Ciney naar Purnode voert jou en je spruiten mee langs bruggen, viaducten, historische hoogtepunten en ongerepte landschappen.

 

Wat te doen in en rond Ciney?

 

Met een vakantiehuis in Namen maak je behalve met Ciney ook kennis met de mooiste plekken van Wallonië, zoals La Roche-en-Ardenne. Dit stadje ligt aan de rivier de Ourthe en is dan ook gemakkelijk te combineren met een kajakavontuur. Hou je van de natuur? Dan is een dagtocht in het Natuurreservaat Marie Mouchon een uitstekend idee. Deze unieke plek met een bijzondere flora en fauna ligt maar net om de hoek van onze vakantiehuizen in Ciney. Een ander leuk vakantie-idee is een fietstocht op de RAVel-lijn 126. Daarbij leg je 35,5 schilderachtige kilometers af van Ciney naar Régissa (Huy). Afsluiten doe je natuurlijk met een heerlijk Ciney-biertje, de lokale trots.

Huur een vakantiehuis in Ciney

Een vakantiehuis in Ciney is de perfecte uitvalsbasis voor een vakantie in eigen land. Je verblijft in de Condroz, een streek met uitnodigende stukjes natuur, authentieke plaatsen en lokale lekkernijen. Ga naar hartenlust wandelen of fietsen in de omgeving en proef van een streekbiertje op een gezellig terrasje. Met kinderen zet je koers naar het schitterende Provinciale Domein van Chevetogne. Daar vind je onder meer verschillende speeltuinen. Na een leuke dag is het zalig thuiskomen in je comfortabele vakantiehuis in Ciney. In de winter zorgt de warme haard voor een knusse sfeer in de woonkamer die je nooit zal ervaren in een hotel. In de zomer zullen de tuin en het terras dan weer jouw geliefkoosde plekjes zijn. Wil je zalig uitrusten of juist actief zijn in de Belgische natuur? Huur dan vandaag nog een vakantiehuis in Ciney!