search

Vakantiehuis in Beauraing

Een vakantiehuis in Beauraing huren is een uitstekend idee als je nood hebt aan een ontspannende vakantie in de Ardennen. Dit stadje ligt vlak bij Frankrijk, tussen de groene heuvels van de provincie Namen. Tot rust komen is er een makkelijke opdracht door al het natuurschoon dat je omringt. Daarnaast barst de omgeving nog eens van de culturele bezienswaardigheden. Een verblijf in een vakantiehuis in Beauraing belooft dan ook een unieke ervaring te worden!

 

Een beroemd bedevaartsoord in Zuid-België

 

Beauraing is een bijzondere plek, want het is een bedevaartsoord dat erkend is door Rome. Vier meisjes en één jongen zouden in 1932 33 verschijningen gezien hebben van de Heilige Maagd Maria, die daarbij haar wens liet horen dat er een kapel gebouwd zou worden in Beauraing. Het nieuws deed al vlug de ronde en het plaatsje werd bezocht door heel wat toeristen. Tegenwoordig is het vooral in augustus en september druk in de omgeving van onze vakantiehuizen in Namen, wanneer pelgrims van over de hele wereld het Mariamuseum, de grot en het bedevaartcentrum bezoeken.

 

Wat moet je zien in en rond Beauraing?

 

Op korte afstand van je vakantiehuis in Beauraing ligt het kasteelpark Saint-Pierre, een plek waar natuur en erfgoed geruisloos in elkaar overvloeien. Maak er een romantische wandeling met je wederhelft of zoek een leuk plekje uit om te picknicken met je gezin. De Romaanse kapel die je er aantreft, is gewijd aan Sint-Petrus en dat verklaart meteen ook de naam van het park.

Rondom Beauraing liggen charmante steden en dorpen die overlopen van de Waalse charme, en historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van Lavaux-Sainte-Anne. Bouillon, Dinant, Rochefort en het Franse Givet zijn maar enkele van de aanraders dichtbij. Wil je het echte leven op het Ardense platteland ervaren? Ga dan op verkenning in de vele rustige en authentieke dorpen die ons zuidelijke landsdeel telt. Met een streekbiertje op een terrasje kan je vakantie in België alvast niet meer stuk.

 

Eén en al natuurpracht

 

Een vakantiehuis in België is de uitgelezen uitvalsbasis om de fraaie natuur van ons land te leren kennen. Beauraing ligt in een streek met verschillende rivieren. Langs de slingerende Semois bijvoorbeeld of de Lesse maak je enkele wandeltochten in een schilderachtig natuurdecor. De talloze wandelpaden rond Beauraing bieden voor elk niveau wat wils en leiden je ook door weidse bossen.

Behalve voor wandelaars is deze uithoek van ons land ook uitermate interessant voor mountainbikers. Met je tweewieler als vaste compagnon duik je de plaatselijke natuur in voor enkele onvergetelijke tochten. Verblijf je in een vakantiehuis in Beauraing met je kinderen? Dan is het Provinciaal Domein van Chevetogne - met onder meer een openluchtzwembad en veertien speeltuinen - een aan te raden uitstap. En dan vergeten we nog bijna de fascinerende ondergrondse wereld te vermelden van de grotten van Han, op slechts twintig minuten rijden van Beauraing.

 

Waarom een vakantiehuis in Beauraing huren?

 

Is onthaasten in de Ardense natuur jouw idee van een vakantie in eigen land? Dan is een verblijf in een vakantiehuis in Beauraing iets voor jou! In een omgeving van bossen, groene heuvels en pittoreske dorpjes vind je de rust waar je al zo lang naar snakt. Wanneer jij het wil, trek je je wandelschoenen aan of spring je op je mountainbike om eropuit te gaan in dit adembenemend stukje België. Onze vakantiehuizen in Beauraing zijn met veel oog voor detail ingericht en beschikken over alle nodige voorzieningen voor een zorgeloze vakantie. Lekkere maaltijden met verse Ardense producten maak je in een handomdraai in de volledig geëquipeerde keuken van je vakantiewoning. Speel daarna een gezelschapsspelletje terwijl houtblokken gezellig knisperen in de haard. Tijdens de zomermaanden en op zonnige lentedagen vermaken je kinderen zich volop in de tuin. In een vakantiehuis in Beauraing draait het maar om één ding: met volle teugen genieten!