search

Vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne

Met een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne verblijf je op een van de mooiste plekken van ons land. Dit charmante stadje ligt in de Ardennen aan de oevers van de slingerende rivier de Ourthe. De groene, beboste omgeving van La Roche is een paradijs voor buitensporten en leuke activiteiten met het hele gezin. Het stadje kent een boeiende geschiedenis waarvan je tijdens een bezoek lang vervlogen en meer recente episodes te zien krijgt. Of toch liever smullen van de Ardense gastronomie? Het kan allemaal met een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne.

 

Wat doen in La Roche-en-Ardenne?

Aan activiteiten is er alvast geen gebrek in en rond La Roche-en-Ardenne! Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de prachtige Ardennen en volop wandelen en mountainbiken op mooi uitgezette routes door de plaatselijke bossen. Vlak bij je vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne stroomt de Ourthe, die het perfecte idyllische decor vormt voor een leuke kajak- of kanotocht. Ook het magnifieke stuwmeer van Nisramont en de grotten van Hotton moet je opnemen in je vakantieplanning.

Of wat denk je van een bezoek aan het Wildpark van La Roche? De allerkleinsten kunnen er kennismaken met verschillende dieren, zoals everzwijnen, lynxen, herten … Zonder twijfel een van de must-sees wanneer je een vakantiehuis in Luxemburg huurt.

 

Bezienswaardigheden rondom je vakantiewoning in La Roche-en-Ardenne

 

Een verblijf in een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne draait niet enkel om natuurpracht, maar ook om cultuur, geschiedenis en lekker eten. Het feodale kasteel torent trots boven het stadje uit en neemt je mee naar de middeleeuwen. Vanop de top krijg je de huizen van La Roche heel mooi in beeld. Voor een stukje recente geschiedenis zet je koers naar het Museum Slag om de Ardennen. Deze interessante plek toont je met materiaal, scènes en foto's hoe zwaar La Roche te lijden had onder de Tweede Wereldoorlog.

Een andere leuke activiteit is een rit op het toeristische treintje van La Roche, dat vertrekt op Place du Bronze. In zo'n 35 à 40 minuten krijg je een mooi beeld van het stadje, de lokale geschiedenis en de groene omgeving rondom je vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne.

 

Genieten van de Ardense gastronomie

 

Vergeet tussen al die leuke activiteiten en uitstappen door niet te proeven van de gastronomie van de Ardennen. Ga daarvoor op zoek naar een traditioneel restaurant en laat je op je wenken bedienen. Of koop een heerlijk stukje Ardense ham en enkele flesjes van het lokale bier La Féodale de la Roche voor in je vakantiehuis in België. Een vakantie in eigen land smaakte nog nooit zo goed!

 

Een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne huren

 

Tot rust komen, lekker eten of op avontuur gaan in de natuur? Met een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne is het allemaal mogelijk. Onze vakantiewoningen zijn voorzien van al het nodige comfort, moderne voorzieningen en een gezellige inrichting. Geniet van het zomerse zonnetje op het terras of speel samen spelletjes in de woonkamer tijdens de koudere maanden. Een vakantiehuis in La Roche-en-Ardenne huren is het hele jaar door dus een uitstekend idee. Je verblijft midden in de ongerepte groene Ardennen en op relatief korte afstand van talloze andere magische plekken, zoals Durbuy, Bastenaken en Luik. Denk je eraan om op vakantie te gaan in eigen land? Bekijk dan onze selectie vakantiehuizen in La Roche-en-Ardenne en boek je favoriete accommodatie.