search

Vakantiehuis in Herbeumont

Ga op zoek naar jouw favoriete vakantiehuis in Herbeumont en laat je verrassen door de pracht van de zuidelijke Ardennen. Dit rustige dorpje in de provincie Luxemburg is de ideale bestemming voor een weekje of een weekendje weg in eigen land. Ontspan aan de oevers van de Semois en duik de schitterende omliggende natuur in. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Herbeumont geniet je van een waaier aan mogelijkheden.

 

Wat te doen in en rond Herbeumont?

 

Herbeumont ligt weggestopt in een adembenemend natuurdecor van eindeloze velden, groene valleien en indrukwekkende bossen. De kronkelende Semois ligt vlakbij en biedt zomerse verkoeling wanneer je daar nood aan hebt. Je kan er zelfs je strandhanddoek kwijt op het strand van Nawès.

In de buurt van je vakantiehuis in Herbeumont liggen onuitputtelijke mogelijkheden om rustig te wandelen, te fietsen of te kajakken. Zo biedt deze bestemming je niet minder dan 95 kilometer aan aangeduide wandelpaden. Trek comfortabele schoenen aan en geniet van een rustgevende tocht door de Ardense natuur.

Vlak bij je vakantiewoning vind je het eerste trailstation van de Benelux, goed voor maar liefst vijf parcours voor trailrunners. Voor mountainbikers zijn er vier circulaire circuits uitgedacht. Onderweg krijg je een uniek uitzicht voorgeschoteld op de schilderachtige Semoisvallei. Boek een vakantiehuis in België en maak kennis met de natuurparels van ons land.

 

Bezienswaardigheden in Herbeumont

 

Dankzij hun streekgebonden architectuur gaan onze vakantiehuizen in Herbeumont moeiteloos op in hun rurale omgeving. Ga vanuit je accommodatie op verkenning en zet koers richting het middeleeuwse kasteel van Herbeumont. Vandaag de dag is dit bouwwerk herleid tot een ruïne, maar door het vergezicht op de Semois vanaf de torens is het een echte must-see.

Iets zuidelijker geef je je ogen de kost met een andere bijzondere bezienswaardigheid: het viaduct van Conques. Deze fotogenieke parel strekt zich met sierlijke bogen uit over de Semois en laat voorbijkomende wandelaars met open mond achter. Wie van al dat moois honger gekregen heeft, zal die snel kunnen stillen. Het land van Semois verrast je immers met het ene na het andere adresje waar je kan smullen van gerechten uit de streek. Nog een extra reden dus om een vakantiehuis in Luxemburg te huren.

 

Hoogtepunten in de omgeving

 

Tijdens je vakantie in de provincie Luxemburg zal je allerminst vervelen. Of korte afstand van je vakantiehuis in Herbeumont liggen tal van interessante bezienswaardigheden en leuke stadjes. Het kasteel van Bouillon, de Abdij van Orval en het Bastogne War museum zijn slechts een greep uit het ruime aanbod.

Herbeumont ligt bovendien op slechts een steenworp afstand van Frankrijk, en ook daar kom je ogen tekort. Vergaap je aan het imposante kasteel van de stad Sedan, of bezoek Avioth met zijn magnifieke basiliek. De citadel van Montmédy mag je zeker ook op je lijstje zetten. Genieten op z'n Frans, maar verblijven in eigen land? Tijdens een vakantie in Herbeumont is het mogelijk.

 

Jouw ideale vakantiehuis in Herbeumont huren

 

Een vakantiehuis in Herbeumont is de perfecte uitvalsbasis voor een fantastische vakantie in eigen land. In deze gemeente, gelegen in een omgeving vol natuurschoon en authentieke plekjes, ervaar je een echt vakantiegevoel. Activiteiten als wandelen, fietsen en kajakken wissel je af met urenlang onthaasten in de tuin van je accommodatie. Maak gebruik van de volledig geëquipeerde keuken van je vakantiehuis in Herbeumont en schotel je reisgenoten heerlijke maaltijden voor. Tijdens de koudere maanden van het jaar is het zalig vertoeven voor de haard. Onze huiseigenaren hebben gezorgd voor voorzieningen van de bovenste plank en een uitnodigend interieur. Zo zal je je meteen thuis voelen en genieten van hetzelfde niveau comfort van thuis. Samen met je gezin, partner of vrienden ga je een onvergetelijk verblijf tegemoet in een vakantiehuis Herbeumont.