search

Vakantiehuis in Malmedy

Met een vakantiehuis in Malmedy gun je jezelf een aangename vakantie in eigen land! Malmedy ligt in de bosrijke Ardennen en fungeert als toegangspoort tot het magische natuurgebied de Hoge Venen. De gastvrije inwoners ontvangen je met open armen in hun stad! Met trots zetten ze je op weg naar de lokale erfgoedparels en betrekken ze je in het feestgedruis van de Cwarmê, het traditionele carnavalsfeest van Malmedy. Twijfel niet langer en kom meevieren tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Malmedy!

 

Bezienswaardigheden in Malmedy en omstreken

 

Het centrum van Malmedy nodigt uit tot gezellig kuieren. Het plein Place Albert Ier vormt het hart van de stad en valt op met een obelisk uit 1781. Wat verderop zie je de kathedraal al snel opduiken met zijn twee torens en imposante karakter. Het klooster van Malmedy huisvest vandaag de dag het Malmundarium, een cultureel en toeristisch centrum waar je een bijzondere blik gegund wordt op de plaatselijke geschiedenis. Een andere interessante plek om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Malmedy is het Baugnez 44 Historical Center. In dit museum reis je naar de tijd van de Slag om de Ardennen en het Bloedbad van Malmedy.

In de omgeving van Malmedy stuit je op het kasteel Reinhardstein. Verken de vertrekken van dit middeleeuwse bouwwerk of bezoek het museum. Als je in een van onze comfortabele vakantiehuizen in Luik verblijft, mag ook een dagje puur relaxen in Spa niet ontbreken op het vakantiemenu. Met kinderen is Coo een goede optie! Bewonder de bulderende watervallen van Coo of beleef een onvergetelijke dag in Plopsa Coo. En alsof dat nog niet genoeg is, steek je nog eens gemakkelijk de grens over richting Duitsland en charmante stadjes zoals Monschau.

 

De adembenemende natuur rond je vakantiewoning in Malmedy

 

Malmedy is een uitstekende bestemming om kennis te maken met de schitterende natuurpracht van Wallonië! Onze vakantiehuizen in Malmedy vormen de perfecte uitvalsbasis voor een wandelvakantie in eigen land. Maak een tocht door de Hoge Venen of slinger je door de groene bossen en valleien van de Ardennen. Onderweg hou je halt in een Ardens dorpje waar je krachten opdoet met een streekbiertje.

De vele kronkelwegen en mountainbikeroutes rond Malmedy doen ook fietsers helemaal wegdromen. Of wat denk je van een kajaktocht? Malmedy en omgeving stralen niet enkel in de zomer, maar ook tijdens de koude wintermaanden! Als een wit sneeuwtapijt neerdwarrelt op de landschappen van de Hoge Venen en de Ardennen kunnen langlaufers en skiërs er volop hun hart ophalen. Nog een extra reden dus om in eigen land te blijven en te kiezen voor een vakantiehuis in België!

 

Waarom een vakantiehuis in Malmedy huren?

 

Er is geen beter vertrekpunt om de schoonheid van de Ardennen en de Hoge Venen te bewonderen dan een uitstekend gelegen vakantiehuis in Malmedy! Onze vakantiewoningen gaan moeiteloos op in het prachtige groene landschap van de Ardennen en stralen een rustieke charme uit. In de omgeving van je vakantiehuis in Malmedy leg je schitterende wandel- en fietstochten af en beleef je sneeuwpret in de winter. Daarnaast kan je ook de sfeer opsnuiven in de vele andere mooie steden en authentieke dorpen in de streek en lekker gaan eten. Malmedy is de ideale plek om er even tussenuit te zijn en helemaal tot rust te komen. Geniet van de zomerse zonnestralen op het terras of in je tuin of steek 's winters de haard aan voor een gezellige, warme sfeer. Waarom zou je nog langer wachten om een vakantiehuis in Malmedy te huren?