search

Vakantiehuis in Shkodër

In het groene noorden van Albanië aan de grens met Montenegro ligt de fascinerende prefectuur Shkodër. In deze regio maak je kennis met enkele van de mooiste hoogtepunten van de Albanese natuur, een boeiende culturele hoofdstad, lekkere gastronomische specialiteiten en aimabele lokale inwoners. Als je daar de nabijheid van de Adriatische Zee en buurland Montenegro aan toevoegt dan mag je concluderen dat je een vakantie vol leuke, gevarieerde uitstappen te wachten staat vanuit een vakantiehuis in Shkodër. Blijf lezen en laat je inspireren!

 

Bezoek cultuurstad Shkodër

Een goede plaats om je vakantie te beginnen is de gelijknamige hoofdstad van de prefectuur. De stad Shkodër, gelegen aan het meer van Shkodër, kent een lange geschiedenis waarin de Romeinen, Serviërs, Venetiërs en Ottomanen allemaal een rol gespeeld hebben. Vandaag de dag staat Shkodër bekend als een toonvoorbeeld van de harmonie tussen de verschillende religies in Albanië en als een cultuurstad met een interessant museumaanbod. Bezoek het Nationaal Marubi Fotomuseum of bewonder schitterende religieuze bouwwerken, zoals de orthodoxe kerk of de Ebu Bekër-moskee. Het Rozafa-kasteel torent uit boven Shkodër en gunt je tijdens de zonsondergang een geweldig uitzicht op de in een gouden gloed gehulde stad en zijn omgeving. Shkodër profileert zich ook als dé fietsstad van Albanië en is dan ook goed te verkennen op twee wielen. Brei voor je terugkeert naar je vakantiehuis in Shkodër een mooi einde aan je dag met een wandeling langs de promenade waar mooie architectuur en smakelijke lokale gerechten, zoals krap në tavë, op je wachten.

Overblijfselen uit de Romeinse tijd in Shkodër

 

De schitterende natuur van Shkodër

Oogverblind mooie natuur en Shkodër worden vaak in één adem genoemd en je zal snel merken waarom wanneer je op verkenning gaat vanuit je vakantiehuis in Albanië. Je vakantiewoning in deze streek vormt het perfecte startpunt om de Albanese Alpen en het fenomenale Nationaal Park Teth te verkennen. De lokale natuur verwent je met de waterval van Grunas, de glinsterende natuurlijke zwembaden in Ndërlysa, hoge bergen, groene valleien en bossen. Maak met het hele gezin enkele onvergetelijke wandelingen en laat je overdonderen door de schoonheid van Noord-Albanië. Een ander onmiskenbaar hoogtepunt van je reis is het Komani-meer. Een ferry loodst je door het surreële bijna fjordachtige landschap van dit meer. Wie graag kajakt, kan onder meer terecht op het meer van Shkodër. Tijdens je tochten in de natuur van de streek stuit je op traditionele dorpjes en verrassende bezienswaardigheden, zoals de Ottomaanse Mesi-brug.

 

Relaxen aan de Adriatische Zee

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Shkodër ervaar je de aangename combinatie van bergen en zee. De prefectuur zelf heeft een kleine kustlijn, maar biedt je de mogelijkheid om tot rust te komen op het aangename strand van Rrjolli. Meer naar het zuiden ligt het uitgestrekte Shëngjin-strand, terwijl een uitstap naar de stranden van buurland Montenegro ook mogelijk is. Breng fantastische dagen door op het strand en neem de lachende gezichten van je kinderen en de kleuren van de zonsondergang helemaal in je op.

 

Huur een vakantiehuis in Shkodër

Kies voor een vakantiehuis in Shkodër van NOVASOL als je een zorgeloze vakantie wenst te beleven. Bij ons boek je snel, veilig en voordelig de ideale uitvalsbasis voor een gevarieerde, deugddoende vakantie in het noorden van Albanië. Een verblijf in een vakantiewoning in Shkodër brengt talloze voordelen met zich mee. Je geniet van rust en privacy en ervaart de flexibiliteit om je vakantie helemaal zelf in te delen zoals jij het wil. Bovendien kan je gebruik maken van handige voorzieningen, zoals een keuken, en doet het interieur eigentijds en gezellig aan. Vanuit een vakantiehuis in Shkodër maak je gemakkelijk uitstappen naar de interessante hoofdstad van de streek, de magnifieke hoogtepunten van de natuur en de Adriatische Zeekust. Na een leuke dag in de natuur is het zalig genieten in een vakantiewoning waar je je echt thuis voelt. Geen enkele reden om te twijfelen dus. Boek nu je favoriete vakantiehuis in Shkodër!

Shkodër Albanië