search

Vakantiehuis in Lezhë

Weet je nog niet waar je volgende vakantie naartoe gaat? Verken dan eens de Albanese prefectuur Lezhë. Met geschiedkundige hoogtepunten, onaangeroerde natuur, heerlijke gastronomie en aantrekkelijke zandstranden beschikt Lezhë over alle ingrediënten voor een gevarieerde vakantie. Bovendien is deze vakantiebestemming goed verbonden met andere interessante steden, waardoor er heel wat leuke uitstappen mogelijk zijn vanuit een vakantiehuis in Lezhë. Lees hieronder verder en verken deze fascinerende streek!

 

Steden in de buurt van je vakantiehuis

Begin je vakantie in de gelijknamige hoofdstad, een must-see voor cultuurliefhebbers. Een onmiskenbaar hoogtepunt is het Mausoleum van Skanderbeg, gebouwd ter ere van de nationale held op de resten van de vroegere Sint-Nicolaaskathedraal. Het was in Lezhë dat de “Liga van Lezhë” in het leven geroepen werd, een verbond van alle Albanese vorstendommen onder leiding van Skanderbeg. Hiermee wilden ze hun krachten bundelen in de strijd tegen de Ottomanen. Hét uithangbord van de stad is misschien wel het Kasteel van Lezhë, dat op een heuvel van 186 meter hoog trots boven de stad uittorent. Het kasteel dateert uit de tijd van Illyrië en gunt je een fantastisch uitzicht op de Drin-rivier en de Adriatische Zee. Door de goede ligging van onze vakantiehuizen in Lezhë hoef je je bovendien helemaal niet te beperken tot uitstapjes in de prefectuur Lezhë. Ook Tirana, Shkodër, Krujë en Durrës zijn goed te bereiken, net als de Kosovaarse steden Prizren en Gjakovë en de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica.

Stad Tirana in Albanië

 

De natuur van Lezhë

Lezhë ademt niet alleen geschiedenis, maar ook prachtige, ongerepte natuur rondom je vakantiehuis in Albanië. De natuurreservaten Kunë-Vain-Tale en Patok-Fushe Kuqe-Ishem zijn twee parels die je niet aan je voorbij mag laten gaan. De rijke flora, de talloze vogelsoorten, de lagunes en de constante aanwezigheid van de zee zorgen voor een bijzonder mooie setting voor aangename wandelingen. Maak een boottocht door de schitterende Patok-lagune en bestudeer de pittoreske houten hutten op het water. In deze huisjes kan je proeven van traditionele specialiteiten terwijl je naar het glinsterende water zit te turen. Tijdens je vakantie in Lezhë liggen er nog meer avonturen in de geweldige Albanese natuur in het verschiet. Nationaal Park Mount Dajti, de Kaap van Rodon en het Meer van Shkodër zijn maar enkele van de vele natuurlijke hoogtepunten die om de hoek van je vakantiewoning loeren.

 

Een ontspannende strandvakantie

Wat is er heerlijker op vakantie dan ontspannen op zachte zandstranden aan azuurblauw zeewater? Wel, niet veel als je het ons vraagt. In de buurt van je vakantiehuis in Lezhë bevinden zich enkele zonovergoten zandstranden waar het heerlijk vertoeven is met het hele gezin. Terwijl de allerkleinsten de eerste hand leggen aan een zandkasteel, kom jij tot rust onder je parasol en neem je een verkoelende duik in de Adriatische Zee wanneer het nodig is. Het strand van Shëngjin, het strand van Tal en het Rana e Hedhun-strand weten menig strandliefhebber te bekoren.

 

Huur een vakantiehuis in Lezhë

Een vakantiehuis in Lezhë van NOVASOL vormt de perfecte uitvalsbasis voor een schitterende vakantie met jong en oud. Geniet van comfortabele voorzieningen, privacy en flexibiliteit en ervaar de voordelen van een vakantiewoning. De accommodaties hebben een eigentijds en gezellig interieur, zodat je je van bij je aankomst op je gemak en thuis voelt. Bovendien kom je zo gemakkelijk in contact met de lokale, gastvrije bevolking waardoor je een authentieke vakantie-ervaring beleeft. Een vakantiehuis in Lezhë is de perfecte springplank naar de aantrekkelijke stranden en de ongerepte natuur van de streek. Leg je strandhanddoek neer op je favoriete strand of maak kennis met unieke vogels in een van de lagunes. En dan vergeten we nog Lezhë-stad en zijn interessante monumenten te vermelden. Er zijn talloze opties voor interessante excursies voor alle leeftijden. Wil jij deze streek beter leren kennen? Bekijk dan ons gevarieerde aanbod aan vakantiehuizen in Lezhë en beleef een magische vakantie met je gezin, je partner of je beste vrienden.