search

Vakantiehuis in Kukës

Wil je je vakantie doorbrengen in de adembenemende Albanese natuur? Huur dan een vakantiehuis in Kukës, een prefectuur in het noordoosten aan de grens met Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië. Het prachtige Nationaal Park Valbonëdal is de grote ster van deze streek. Hier word je getrakteerd op overweldigende landschappen met een bijzondere fauna en flora. De leuke natuuractiviteiten liggen in Kukës maar voor het grijpen en zorgen voor onvergetelijke herinneringen. Bezoek de steden en dorpjes rondom je vakantiewoning om te proeven van de authentieke cultuur en gastronomie. Reis met ons mee naar Kukës en verken onbekend Albanië!

 

De fenomenale natuur van Kukës

De grootste aantrekkingspool van Kukës is de ontzaglijk grote hoeveelheid natuurschoon. Natuurliefhebbers worden met verstomming geslagen wanneer ze het alpenlandschap van het Nationaal Park Valbonëdal voor zich zien opdoemen. Dit park werd in 1996 in het leven geroepen om het fantastische Valbonëdal en zijn biodiversiteit te beschermen. Bereid je voor op (besneeuwde) bergtoppen, groene vegetatie, meertjes, bossen, bloemenpracht en unieke diersoorten als lynxen, everzwijnen en steenarenden. Vul je longen met verse berglucht, bewonder de Valbona-waterval en geniet van het beste van de Albanese natuur. In de dorpjes in de omgeving stuit je op uiterst vriendelijke lokale inwoners. Andere niet te missen hoogtepunten in de buurt van je vakantiehuis in Kukës zijn het natuurreservaat van de Gashi-rivier en de oogverblindende omgeving van het Fierzë- en Komanmeer en de Shalë-rivier.

 

Stort je in avontuurlijk activiteiten

Met zo'n gevarieerde natuur is het niet verwonderlijk dat er heel wat opties zijn voor actievelingen die in een vakantiehuis in Kukës verblijven. Nationaal Park Valbonëdal is een paradijs voor wandelaars en bedient ook mountainbikers op hun wenken, terwijl het in de winter de ideale speeltuin vormt voor skiërs. De slingerende Drin-rivier en zijn twee bronrivieren (Zwarte en Witte Drin) bieden talloze mogelijkheden om te kajakken en te raften en bezorgen je uren visplezier. Wil je het wat rustiger aandoen? Geniet dan van een boottocht op het Komanmeer. Je vaart van Fierzë naar Koman (of omgekeerd) door een wonderlijk fjordachtig landschap.

 

Steden rondom je vakantiehuis in Kukës

Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Albanië raden we je aan om je onder te dompelen in het leven in de steden en de vele traditionele dorpjes. De gelijknamige hoofdstad Kukës ligt aan het azuurblauwe Fierzë-reservoir en heeft een mooie moskee. De stad staat bekend om zijn gastvrijheid. Kukës heeft tijdens de Kosovo-oorlog zo'n 450.000 vluchtelingen opgevangen en is hiervoor als eerste stad ooit genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. Ook Tropojë verdient een bezoek, al is het maar om kastanjes, appels en bosbessen in te slaan of de bergachtige omgeving in je op te nemen. Stop zeker eens in een van de vele bergdorpjes, zoals Valbonë, en ondervind hoe gastvrij ze in Albanië wel zijn. Door de nabijheid van buurlanden Montenegro, Kosovo en Noord-Macedonië steek je bovendien gemakkelijk de grens over om daar eens de cultuur te ervaren. Vooral de Kosovaarse historische steden Prizren, Gjakovë en het wat verderop gelegen Pejë zijn de moeite waard.

 

Huur een vakantiehuis in Kukës

Vanuit een vakantiehuis in Kukës maak je kennis met het echte Albanië: gastvrij, ongerept en ongelooflijk mooi. Bij NOVASOL boek je veilig en eenvoudig een vakantiewoning in deze bijzondere streek. Je voelt je helemaal thuis door het gezellige interieur en komt dankzij de comfortabele voorzieningen niets tekort. Een uitstekend gelegen vakantiehuis in Kukës vormt de perfecte uitvalsbasis voor onvergetelijke excursies met je gezin, je partner of je beste vrienden. Ga wandelen door wilde landschappen, maak een onvergetelijke boottocht en hou halt in een van de vele dorpjes waar de tijd wel lijkt te hebben stilgestaan. Na lange dagen in de natuur is het heerlijk thuiskomen in een knusse vakantiewoning waar jullie samen de foto's van de dag kunnen bewonderen. Je voordelige vakantie in Albanië start bij NOVASOL. Neem een kijkje naar onze selectie vakantiehuizen in Kukës en pik er je favoriet uit!