search

Vakantiehuis in Gjirokastër

Ver weg van de gebaande paden ligt Gjirokastër, een van de twaalf prefecturen van Albanië. Deze Zuid-Albanese regio is vooralsnog een onbekende parel onder het grote publiek, maar daar zou wel eens snel verandering in kunnen komen. Vanuit je vakantiehuis in Gjirokastër maak je kennis met de schoonheid van de lokale natuur, de betoverende hoofdstad en een hele hoop bezienswaardigheden uit ondere andere Griekse en Romeinse tijden. Je komt meer te weten over de boeiende geschiedenis van deze streek en ervaart hoe vriendelijk de locals wel zijn. Kies voor een vakantie in het zuiden van Albanië en word verliefd op Gjirokastër!

 

Gjirokastër en Përmet

Gjirokastër, de karaktervolle gelijknamige hoofdstad, charmeert bezoekers van bij hun aankomst. Wanneer je je blik laat glijden over de typische stenen huisjes van de zogenoemde “stad van steen” ben je in een handomdraai verkocht. De vele geplaveide straatjes, de Oude Bazaar-wijk, het kasteel, de vele mooie huizen en de bergachtige omgeving zorgen voor een magische mix die moeilijk te beschrijven valt. Ook de lokale musea, zoals het Nationaal Wapenmuseum en het Etnografisch Museum, verdienen een bezoek. Sluit je dag in het culinaire Gjirokastër af met heerlijke qifqi (rijstballetjes met munt) of shapkat (maïstaart). Een andere stad die je niet links mag laten liggen vanuit je vakantiehuis in Gjirokastër is Përmet, gezien als de groenste en properste stad van Albanië en ook wel de “rozenstad” genoemd. Përmet staat vooral bekend om de volksmuziek, lekker eten, de beroemde Albanese klarinetspeler Laver Bariu, de enorme rots in het centrum en de warmwaterbronnen aan de Kadiu-brug in het nabijgelegen Bënja.

Hoofdstad Gjirokastër

 

Archeologische bezienswaardigheden

Voor een mooi stukje geschiedenis heb je met een vakantiehuis in Gjirokastër de juiste keuze gemaakt. De overblijfselen van de oude Griekse stad Antigonea en van de Romeinse stad Hadrianopolis nemen je mee naar roemrijke tijden wanneer de Grieken en Romeinen de scepter zwaaiden in de streek. Bewonder zuilen, mozaïeken en een Romeins theater en voel de geschiedenis van Gjirokastër tot leven komen.

Archeologische overblijfselen van Romeinse en Griekse tijd in Gjirokastër

 

Verken de lokale natuur

Natuurliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken in een vakantiehuis in Albanië en kunnen in bergachtige en beboste rivierlandschappen genieten van activiteiten als wandelen, mountainbiken en raften. De natuur van Gjirokastër is subliem en verbergt schitterende parels als de adembenemende Langarica-canyon, de Këlcyrë-kloof en de Peshtura-waterval. Neem je camera mee want deze hoogtepunten moet je gewoon op beeld vastleggen! Je wandelschoenen zal je goed kunnen gebruiken om de bijzonder fauna en flora van het Nationaal Park Bredhi i Hotovës-Dangelli en de omgeving van de Këndrevica-piek te verkennen. De pittoreske omgeving van het Viroi-meer nodigt dan weer uit tot een heerlijke picknick met z'n allen. Zoals je ziet, zijn er meer dan genoeg mogelijkheden in Gjirokastër om de natuur op te zoeken en plezier te beleven met jong en oud.

 

Waarom een vakantiehuis in Gjirokastër huren?

Heb jij net als ons zin gekregen in een welverdiende vakantie in Gjirokastër? Bekijk dan de gevarieerde selectie vakantiehuizen in Gjirokastër van NOVASOL en boek je favoriet. De vakantiewoningen van NOVASOL zijn zorgvuldig uitgekozen zodat ze aan al je verwachtingen voldoen. Onze huiseigenaren hebben voor een aangenaam interieur gezorgd dat het gevoel van een echte thuis oproept. Bovendien zijn alle voorzieningen aanwezig om je verblijf zo comfortabel en vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Je geniet in alle rust van privacy en deelt je vakantie volledig in zoals jij het wil. Dankzij de uitstekende locatie van je vakantiehuis in Gjirokastër liggen alle hoogtepunten van de streek binnen handbereik. De fascinerende hoofdstad Gjirokastër met zijn betoverende architectuur, de Griekse overblijfselen van Antigonea, de heerlijke warmwaterbronnen van Bënja, Nationaal Park Bredhi i Hotovës-Dangelli … Noem maar op! Trek je wandelschoenen aan voor lange wandeltochten of leg je picknickdeken op een idyllisch plekje om te smullen van de lokale marktproducten. Bekijk onze vakantiehuizen in Gjirokastër en beleef deze Albanese droom helemaal zelf!