search

Vakantiehuis in Elbasan

In Elbasan, een prefectuur in het oosten van Albanië, beleef je een vakantie vol authentieke ervaringen en geweldige natuuruitstappen. In de gelijknamige hoofdstad proef je tussen de vriendelijke locals van geschiedenis, cultuur en gastronomie. Door de relatief centrale ligging van Elbasan zijn er daarnaast heel wat uitstappen naar andere interessante plekken mogelijk. Zin in een goedgevulde actieve reis of eerder nood aan een ontspannen vakantie? Met een vakantiehuis in Elbasan is het allemaal mogelijk. Wij vertellen je er meer over!

 

Bezoek Elbasan, de regionale hoofdstad

Vanuit een vakantiehuis in Elbasan liggen alle bezienswaardigheden binnen handbereik. Een verplichte halte is de gelijknamige hoofdstad, gelegen aan de Shkumbin-rivier en omringd door talloze meren. Elbasan kent een lange geschiedenis en stond onder de invloed van het Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse Rijk. Vandaag de dag is het een mix van historische en hedendaagse elementen. Oude gebouwen, geplaveide straatjes, kerken en moskeeën gaan er hand in hand met modernere architectuur. Bezoek het kasteel in het stadshart en bewonder de muren die Sultan Mehmet II liet optrekken. Achter de kasteelmuren ligt de “kasteelwijk” met parels als de Koningsmoskee en de orthodoxe Mariakerk. Meer weten over de lokale cultuur? Stap dan eens het Etnografisch Museum binnen, gevestigd in een traditioneel achttiende-eeuws huis. Nood aan rust? Geniet dan van een ontspannende ervaring in de thermale baden van Elbasan. Tot slot leeft de stad helemaal op tijdens het jaarlijkse zomerfestival, een dag waarop de heerlijke ballokume-koekjes je om de oren vliegen.

 

Beleef avontuur in de natuur

Onze vakantiehuizen in Albanië vormen steevast het startpunt voor fantastische natuurtochten en ook in Elbasan is dat het geval. In het noordoosten, aan de Macedonische grens, ligt het Nationaal Park Shebenik-Jabllanicë. Tijdens vroegere communistische tijden was het strikt verboden terrein, waardoor het nu een van de meest ongerepte plekken van Albanië is. Naar verluidt herbergt het ongeveer 32% van de flora van het land! Hier wachten je memorabele dagen op uitgetekende paden en langs hoge bergen. Pauzeer aan een van de vele meren terwijl er misschien wel een Balkanlynx passeert. Zet daarnaast koers richting het traditionele dorpje Rrajcë, waar magische beukenbossen het omringende landschap sieren. In de zomer lopen de temperaturen in Elbasan hoog op, maar de plaatselijke meren en rivieren zorgen voor welgekomen verkoeling. Duik vanuit je kajak in het verfrissende water van de Shkumbin-rivier, wandel door het water in de smalle Holta-canyon of ga kopje onder aan de fabelachtige Sotira-waterval. De natuur van Elbasan bekoort jong en oud!

 

Andere mogelijke uitstappen

Er zijn heel wat leuke uitstappen mogelijk vanuit je vakantiehuis in Elbasan. Belsh is een gezellig modern stadje in het Dumreheuvellland waar je gerust een namiddag kan doorbrengen. Maak er een wandeling op de boulevard langs het meer. Door de centrale ligging van Elbasan kan je met een huurauto werkelijk alle kanten op. Bezoek de Macedonische stad Struga aan het wondermooie Ohrid-meer of kies voor Tirana, Berat of de Albanese kust.

Skanderbeg monument op plein in Tirana

 

Huur een vakantiehuis in Elbasan

Begin samen met NOVASOL aan je vakantie in Albanië. In ons aanbod vind je gevarieerde vakantiehuizen in Elbasan waar alle voorzieningen aanwezig zijn voor een geweldige vakantie. Met het hele gezin, je partner of je beste vrienden geniet je van privacy, comfort en flexibiliteit. Doe inkopen op de markt van Elbasan, ga aan de slag in je keuken en schotel je reisgenoten een overheerlijke maaltijd voor. In een vakantiewoning reis je volledig op je eigen ritme, zodat je volledig tot rust komt. Een vakantiehuis in Elbasan vormt ook de perfecte springplank naar de fabuleuze natuur van deze regio. Overdag maak je onvergetelijke tochten door de bergen en bossen in de wetenschap dat er 's avonds een knus vakantiehuis op je wacht. Bovendien verblijf je vlak bij de interessante hoofdstad van de streek waar je zal proeven van een boeiende cultuur en traditionele gastronomie. Iets voor jou? Bekijk dan onze vakantiehuizen in Elbasan en boek je favoriete accommodatie!