search

Vakantiehuis in Berat

De Albanese prefectuur Berat is zonder twijfel een van de meest interessante vakantiebestemmingen van heel Albanië. Deze regio pakt uit met een betoverende hoofdstad en duizelingwekkende natuurpracht. Bovendien zijn er heel wat leuke uitstappen mogelijk vanuit je vakantiehuis in Berat, zowel naar de kust als naar fascinerende archeologische vindplaatsen. Breng een ontspannen vakantie door met je partner of zoek het avontuur op met het hele gezin. Meer weten? Reis met ons mee naar Centraal-Albanië!

De stad Berat in Albanië

 

Berat: stad van de duizend ramen

De magische gelijknamige hoofdstad Berat is een van de grootste toeristische trekpleisters van Albanië. De stad kent een lange geschiedenis en wordt ook wel “stad van de duizend ramen” genoemd. Je zal begrijpen waarom wanneer je je blik laat glijden over de ontelbare ramen van de Ottomaanse witte huisjes met bruine daken. De Gorica-brug voert je over de rivier naar de Gorica-wijk waar je de huisjes aan de overkant uitstekend in beeld krijgt. De verschillende wijken van het historisch centrum (UNESCO-werelderfgoed) pakken je stuk voor stuk in met traditionele architectuur en prachtige moskeeën en kerken. Wandel naar het hoger gelegen Kala-kasteel voor een fenomenaal uitzicht. Achter de kasteelmuren vind je de Kala-wijk, een doolhof van geplaveide straatjes met weelderig tierende bloemen en bijzondere kerken. Twee sterk aan te raden musea zijn het Etnografisch Museum en het in een kerk gevestigde Onufrimuseum, waar adembenemende iconen uit de zestiende eeuw hangen. Twijfel niet om een vakantiehuis in Berat te huren en deze fascinerende stad te ontdekken.

 

Nationaal Park Mali i Tomorrit

Ben je een natuurliefhebber? Dan kom je in de omgeving van je vakantiehuis in Berat uitstekend aan je trekken! Vlakbij ligt het outdoorparadijs Nationaal Park Mali i Tomorrit, een indrukwekkende oase van rust met een uniek fauna en flora. Neem de fabuleuze uitzichten op de Tomorri-berg in je op en maak kennis met de vele naald- en beukenbossen. Het park vormt de habitat van heel wat diersoorten, zoals bruine beren, wolven, everzwijnen en vossen. Maak lange wandelingen richting de hoogste top Çuka e Partizanit of neem bij warme temperaturen contact op met een lokaal outdoorbedrijfje. Zij brengen je met veel plezier met een jeep naar de top. Een ander niet te missen hoogtepunt van de lokale natuur is de Osumi-canyon, de grootste van Albanië. Hoog oprijzende kalkstenen rotswanden, groene vegetatie, watervallen en de Osumi-rivier creëren de uitgelezen setting voor een avontuurlijke rafttocht.

 

Andere uitstappen: archeologie en stranden

Een verblijf in een vakantiehuis in Albanië is synoniem met een vakantie waarin natuur, cultuur en stranden elkaar afwisselen. Laat de kans niet liggen om het Archeologische Park van Apollonia te bezoeken, een archeologische site van enorme historische waarde. Bestudeer de fascinerende archeologische overblijfselen en beeld je in hoe de Romeinse keizer Augustus er vroeger filosofie studeerde. Zet daarna koers richting de Adriatische Zee en plof neer op het zachte zand van het Seman-strand. Een verkwikkende duik later besef je wat een fantastisch vakantieland Albanië wel is.

Romeinse brug in Berat

 

Genieten met een vakantiehuis in Berat

Wil jij je vakantie in Berat doorbrengen? Neem dan op de website van NOVASOL een kijkje naar onze selectie vakantiehuizen in Berat. Je verblijft op korte afstand van de hoogtepunten van de streek, zodat je alles gemakkelijk kan bezoeken. Bezoek de innemende historische hoofdstad, ontdek de natuurpracht van het Nationaal Park Mali i Tomorrit en plan nog talloze leuke uitstappen. Na een heerlijke dag kom je 's avonds thuis in een comfortabel vakantiehuis in Berat dat alles biedt wat je nodig hebt, zoals een uitstekend uitgeruste keuken. Proef in een plaatselijk restaurant van de traditionele gastronomie of schuif in je vakantiewoning aan tafel voor een smakelijke maaltijd. Die flexibiliteit en keuzevrijheid is gewoon hemels. De huizen zijn bovendien eigentijds en gezellig ingericht waardoor je je meteen thuis voelt. In accommodatie van NOVASOL staan je magische momenten te wachten met het hele gezin, je geliefde of je beste vrienden. Boek je favoriete vakantiehuis in Berat en plan je vakantie in Albanië!