search

Vakantiehuizen in Albanië

Albanië, het onontdekte land. NOVASOL vakantiehuizen biedt je de kans om Albanië te ontdekken vanuit je eigen vakantiehuis in Albanië! In het hart van de Middellandse Zee, aan de Adriatische en de Ionische Zee, is Albanië hard op weg een van de meest interessante vakantie landen te worden. Kom en ontdek Albanië voor jezelf met het gemak van je eigen vakantiehuis, de ruimte, rust en de authentieke sfeer van het echte Albanië.

Vakantie in Albanië, zonnig

 

Waarom een vakantiehuis in Albanië huren?

  • De historische stad Durrës
  • Een zonvakantie aan de kust
  • Authentieke plaatsjes
  • Bossen- en berglandschappen
  • Appartementen met buitenzwembad
  • Een oase aan ontspanning

 

De geschiedenis van Durres, de oude hoofdstad van Albanië

Durres, het voormalige Durraza, is een eeuwenoude stad welke gesticht is in 627 voor Christus, zoals de legende ons vertelt, door een Illyrische koning. In 1627 voor Christus vielen de Grieken vanuit Korinthië en Corfu het land binnen en gaven de stad de naam Dyrrachium. In de 4e eeuw voor Christus werd het een onafhankelijke stad waarna het in 229 voor Christus door de Romeinen werd overgenomen. Tijdens de 1e to de 3e eeuw na Christus werd Dyrrachium het belangrijkste centrum en de belangrijkste haven aan de Oost-Adriatische kust. Tijdens de 4e eeuw stortte de economie in en werd het stadje vervolgens verwoest door een aardbeving, waarna het slechts over bleef als klein handelscentrum. Tijdens de 5e en 6e eeuw voor Christus, werd de stad vanwege zijn tactische geografische ligging wederom een van de belangrijkste steden van het Byzantijnse Rijk. Gedurende een periode was Durres zelfs de hoofdstad van Albanië. Vandaag de dag is Durres een van de grootste steden en zeehavens in Albanië.

 

Natuur en stranden in Albanië

Albanië kent een bevolkingsaantal van maar 100.000 inwoners, maar deze populatie verdubbelt in de zomertijd als deze stad vol loopt met families voor hun heerlijke strandvakantie. De Adriatische Zee is perfect voor een vakantie met het gezin, omdat het water warm is en de zee er ondiep. Het brede zandstrand biedt genoeg plaats voor vele toeristen die een dag van de zon komen genieten.

Albanië bestaat uit een vlak kustland en een bergachtig binnenland. Naast natuurlijke meren als het Meer van Ohrid heeft Albanië ook grote stuwmeren. Het land staat bekend om haar rijke flora.

 

Bezienswaardigheden

  • Het Amfitheater: Dit is een van de grootste en meest verfijnde monumenten die bewaard zijn gebleven van de oude stad. Het is het grootste amfitheater in de Balkan, gebouwd in de 2e eeuw na Christus, met een capaciteit van ongeveer 20.000 toeschouwers. In de 10e eeuw werd er een kapel en een begraafplaats bijgebouwd. Een deel van de galerijen, trappen en de arena kun je bezoeken. Het amfitheater werd opgegraven bij toeval in 1966, door een inwoner welke in zijn tuin begon te graven. Door de aardbevingen die de stad teisterden, is er slechts 1/3 van de oude stad opgegraven.
  • Het Archeologisch Museum: Het Archeologisch Museum ligt in de buurt van de zee en is rijk aan voorwerpen opgegraven in Durres. Het geeft een kijkje in het oude Dyrrachium.

Vandaag de dag biedt Durres een breed scala van accommodaties en een actief culturele leven. In de zomer is de stad zeer levendig met veel mensen die de stad bekijken tijdens een rondleiding, of simpelweg ontspannen tijdens hun vakantie.