Wintersport in Tsjechië

Voor gezinnen met kinderen is Tsjechië het ideale wintersportland. Doorgaans is er voldoende sneeuw van november tot maart. De skigebieden zijn net als de bergen over heel het land verdeeld. De meest bekende liggen in het IJzer- en Reuzengebergte, niet zo ver van de Duitse grens. Ook het Ertsgebergte ligt op de grens met Duitsland en is erg populair en bekend.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Langlaufen en alpine skiën

De vakantiehuizen van Novasol liggen in de driehoek tussen Karlsbad, Bozi Dar en Kraslice. Als je bereid bent een eindje verder naar het Adelaarsgebergte en het Oudvadergebergte te rijden, dan word je beloond met nog gunstigere tarieven.

Het Boheemse Woud op de grens met Beieren biedt prima condities om te langlaufen. In Zelezna Ruda kun je bovendien uitstekend alpine skiën. Langlaufen is een populaire volksport in heel Tsjechië. Naast de vele geprepareerde loipen zijn er ook enkele die niet altijd machinaal geprepareerd zijn. Toch zal je ook op die loipen veel langlaufers tegenkomen. Elk jaar vinden er in Bedrichov in het IJzergebergte wedstrijden volkslanglaufen plaats. De afstanden gaan tot 50 km. Snowboarden is in bijna alle skigebieden toegestaan.

In Tsjechië kan bijna iedereen skiën; ook kinderen die nog maar pas hebben leren lopen. Overige sportfaciliteiten zoals tennishallen, golfbanen, zwembaden en zwemparadijzen, zijn bijna altijd in de omgeving aanwezig.

Een tip: in alle wintergebieden van Tsjechië dient je auto absoluut van sneeuwkettingen voorzien te zijn. Veel zijstraten worden door een sneeuwploeg geruimd, maar er wordt niet gestrooid. Veel winterse voorpret bij de zoektocht naar je vakantiehuis!

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )