Wintersport in Slowakije

Slowakije is een van de beste wintersportlanden, vol van fascinerende gebergten. De natuurlijke omstandigheden maken het land prima voor alle types van wintersport. Het bijzondere: Slowakije geldt als een geheime tip onder de wintersporters.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Een onvergetelijke winterbelevenis met veel sneeuw en eindeloze bergen

Op de eerste plaats vind je hier plekjes waar je in alle rust en teruggetrokkenheid een wintersprookje kunt beleven. Maar er worden ook internationale sportevenementen gehouden, zoals de biatlon van Osrblie. Het mooie is dat het massatoerisme in dit bijna onontdekte land ontbreekt. De favoriete vorm van vakantie zijn individuele reizen. Alleen of in kleine groepjes komen gezinnen met kinderen en oudere mensen naar Slowakije voor ontspanning, plezier en recreatie. Ook de reis met de auto blijft attractief, want het land ligt op maar een dag rijden van Nederland en België.

 

Geniet van de winterpracht

Je hoeft geen sportman of -vrouw te zijn om in Slowakije op wintervakantie te gaan. Er zijn genoeg andere mogelijkheden om met volle teugen van de winterpracht te genieten. Weilanden die in watten lijken gehuld, betoverende valleien en mysterieuze dorpen onder een romantisch sneeuwkleed en geven langlaufers de kriebels om tochten door het landschap te ondernemen.

Ook in de winter is Slowakije rijk aan natuurschoon. In het hooggebergte liggen tal van gletsjermeren, bossen, nationale parken, watervallen en kuuroorden. De beroemde Donau stroomt door hoofdstad Bratislava, die ook een verkenning waard is. Bekende gebergten zijn de Hoge Tatra, de Lage Tatra, de Kleine en de Grote Fatra en het Slowaakse Paradijs. Hoe je daar je vakantie kunt doorbrengen, vertellen we je op de volgende pagina's.

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )