Wintersport in Polen

Ondanks internationaal bekende skioorden zoals Zakopane is Polen voor de meesten nog een onbekende winterbestemming. De vraag is: hoelang nog? In het Westen, Zuiden en Oosten van het land vindt u immers uitgestrekte bergketens, die bestaan uit middelgebergte en alpine hoogten. In de Hoge Tatra steken bergtoppen van bijna 2.500 meter omhoog.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Dicht bij de natuur en actief verbonden met cultuur en traditie

Polen telt skipisten voor beginnende, gevorderde en professionele skiƫrs. Ook langlaufers, snowboarders en afdalers komen aan hun trekken. Sportievelingen kunnen kiezen uit tal van recreatieve mogelijkheden, zoals ijsklimmen in de Hoge Tatra of toerskiƫn in de weidse, ongerepte natuur. Breng ook een bezoek aan Zakopane, de winterse hoofdstad van Polen met internationale allure. Of stap in de sporen van het nabije verleden in het oostelijke Reuzengebergte, waar bergdorpen zoals Szklarska Poreba, Karpacz en Jakuszyce tot midden vorige eeuw Duitstalig waren. In Szklarska Poreba vindt u de moderne skiarena Szrenica alsook een superlange afdaling: Lolobrygida is 4.444 meter lang.

Waar vind je de beste sneeuwcondities?

Goede sneeuwcondities vindt u vooral in de Karpaten en Sudeten in het zuiden van Polen. De hoogste bergketen is de Hoge Tatra. Bijna alle Poolse bergregio's liggen aan de grens, zodat een uitstapje naar buurlanden Tsjechiƫ of Slowakije voor de hand ligt. Buiten de skicentra vindt u veel ondergesneeuwde dorpjes, die echt sprookjesachtig liggen. U brengt er een wintervakantie als uit een prentenboek door zonder de verplichting om meteen een professioneel sportprogramma te moeten afwerken.

Kortom, vakantieland Polen biedt u tijdens de winter een actieve vakantie dicht bij de natuur, verbonden met cultuur en traditie. Komt u eens kijken en overtuig u zichzelf!

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )