Wintersport in Oostenrijk

Wie in het prachtige Oostenrijkse winterlandschap al eens de ski's heeft vastgegespt en langs één van de ontelbare pisten naar beneden is gesuisd, die begrijpt dat skiën niet alleen een skivakantie is, maar een levensgevoel. Een onvervalst gevoel, zoals u het zelden tegenkomt in onze tijd. Het maakt geen onderscheid of u met de ski's aan de benen geboren bent en eerder skiën dan lopen kon, dan wel of u als "laaglander" op een latere leeftijd een feeling voor sneeuwglijden aangeleerd hebt.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Een wonderbaar levensgevoel.

Wie één keer van skiën geproefd heeft, wil het niet meer missen. Tenzij u liever met een snowboard de Alpen verovert. Ook dat is een sport die verslavend werkt – maar zonder bijwerkingen. Vroeg of laat moet u de ski's of uw snowboard even tegen de muur zetten om bij te tanken. Daarvoor heeft men in Oostenrijk de berghutten (Almhütten). Er wordt een legendarisch drankje gemaakt dat Jagathee heet. Het hoort tot de skivakantie zoals de was tot de ski's. Echter tegenwoordig stellen veel skiërs het zonder jagathee, want dat is veel gezonder en is de trend van deze tijd. Dat heet wellness. In de westelijke uithoeken van de Oostenrijkse Alpen schenkt men in plaats van een Jagathee ook wel eens een glas "Subiro". Dat is Alemannisch (vorm van Zuid-Duits) voor een glaasje snaps van gegiste peren.

Bij wijze van proef kunt u ook eens Nordic Fitness uitproberen. Deze vorm van "light skiën" is erg in. Of probeer andere trendsporten zoals nordic winterwalking, nordic blading, nordic cruising of nordic snowshoeing – allemaal een beetje zoals het populaire nordic walking, maar in de sneeuw. Het gaat om zachte vormen van sport, maar niet minder efficiënt dan het klassieke skiën wat uw gezondheid, training of rustpols aangaat. Ze zijn alleen niet zo ruw, niet zo authentiek. In plaats van jagathee komen ze overeen met mineraalwater zonder koolzuur. Daarom worden ze er niet minder leuk of verfrissend op. U kunt ze in heel Oostenrijk beoefenen.

Nordic winterwalking staat voor nordic walking op winterwandelwegen of op open terrein. Tijdens het nordic snowshoewalking of sneeuwschoenlopen stapt u door maagdelijke winterlandschappen met sneeuwschoenen van kunststof. Daarmee komt u ook in diepe sneeuw vooruit – zij het niet zo elegant als wanneer u op ski's of snowboard vooruitglijdt. U hoeft niet eens gebruik te maken van één van de 10.000 loipen voor langlaufers in het winterse Oostenrijk.

Het maakt niet uit aan welke skivakantie u de voorkeur geeft: Het geeft u dat unieke levensgevoel!

| Redacteur
(Voor het eerst gepubliceerd: )