Druk op om de kaart te activeren

Voor veel huisdierbezitters is het duidelijk, wanneer het om de vakantie gaat, moet hun lieve huisdier gewoon mee. Echter zijn honden en katten niet altijd welkom in een vakantieverblijf, en wat dan?

huisdieren welkom!

Vakantie voor de hele familie!

In de NOVASOL vakantielanden mag u als hondenbezitter in duizenden vakantiehuizen van NOVASOL wordt uw hond net zo gastvrij ontvangen als uzelf. In veel van onze vakantiehuizen is de hond een graag geziene gast en dat zonder extra kosten. In veel landen kunt u huisdiervriendelijke vakantiehuizen huren met grote percelen om te rennen en te ravotten. De vakantiehuizen liggen vaak aan het strand, in het bos, in kleine wijken, hier is het makkelijk contact maken met andere huisdierbezitters en de viervoeters kunnen samen spelen.

huisdieren welkom

Vergeet niet om de persoonlijke speeltjes van uw huisdier mee te nemen: bij het spelen met de hond is alles mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan denkspelletjes, snuffelspelletjes of tunnelren: van spelen wordt iedere hond blij en in de vakantie is dit dubbel zo leuk, omdat baasjes en vrouwtjes veel tijd hebben. Onze tip: laat u hierover goed informeren! Vertrouw er niet op dat de toelatingseisen van vorig jaar hetzelfde zullen zijn dit jaar. Deze kunnen veranderen. Vraag uw dierenarts hiernaar of het desbetreffende verkeersbureau of toeristenkantoor.

U kunt met uw hond ook vakantie vieren buiten het hoogseizoen – een lang weekend weg kan net zo goed voelen als twee weken midden in het zomerseizoen! In veel vakantiehuizen is het geen probleem om 3, 4 of 5 dagen te verblijven.

 

Let bij reservering op de volgende symbolen:

Vakantie met hond

Huisdieren welkom

Uw huisdier mag kosteloos mee en behoort gewoon tot het reisgezelschap.

(in België, Denemarken, Duitsland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden mag u zelfs 2 huisdieren kostenloos meenemen!)

Vakantiehuis hondvriendelijk

Bijzonder huisdiervriendelijk

Indien uw viervoeter temperamentvol is, maakt u zich dan geen zorgen om de buren. De huizen aangeduid met het groene hondensymbool met een plus-teken zijn bijzonder huisdiervriendelijk:

  • Het perceel heeft minstens 500 m² oppervlakte.
  • Het perceel heeft geen aangelegde tuin.
  • In het vakantiehuis vindt u informatie over de lokale rechten en plichten voor huisdierbezitters.
  • In het vakantiehuis vindt u ook een telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts.

 

Meerdere huisdieren?

Wellicht wilt u meerdere huisdieren meenemen, dan vragen we graag voor u bij de huiseigenaar na of deze daarmee akkoord gaat. Geef dit aan voordat u boekt, dan inventariseren uw specifieke wensen. Het kan zijn dat een huiseigenaar hiervoor een kleine vergoeding vraagt, maar dat stemmen we natuurlijk even netjes met u af.