Je huisdier hoeft niet thuis te blijven tijdens jouw vakantie, maar neem hem gewoon mee. In onze huisdiervriendelijke vakantiehuizen is jouw hond hartstikke welkom, zonder extra kosten.

Benieuwd wat het aantal sterren betekent? Onze experts gebruiken deze om de kwaliteit van het vakantiehuis te verduidelijken. Het is vrij eenvoudig; hoe meer sterren, des te meer comfort je kunt verwachten.
Druk op om de kaart te activeren

Samen met je best vriend op vakantie

In de NOVASOL vakantielanden mag je als hondenbezitter in duizenden vakantiehuizen van NOVASOL wordt je hond net zo gastvrij ontvangen als jij. In veel van onze vakantiehuizen is de hond een graag geziene gast en dat zonder extra kosten. In veel landen kun je huisdiervriendelijke vakantiehuizen huren met grote percelen om te rennen en te ravotten. De vakantiehuizen liggen vaak aan het strand, in het bos, in kleine wijken, hier is het makkelijk contact maken met andere huisdierbezitters en de viervoeters kunnen samen spelen.

Je kunt met je hond ook vakantie vieren buiten het hoogseizoen – een lang weekend weg kan net zo goed voelen als twee weken midden in het zomerseizoen! In veel vakantiehuizen is het geen probleem om 3, 4 of 5 dagen te verblijven.

Op vakantie met hond

 

Faciliteiten bij je vakantiehuis

Je huisdier mag kosteloos mee en behoort gewoon tot het reisgezelschap. In België, Denemarken, Duitsland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden mag je zelfs 2 huisdieren kostenloos meenemen! De huizen aangeduid met het groene hondensymbool (met een plus-teken) zijn (bijzonder) huisdiervriendelijk. Kijk voor de actuele faciliteiten per vakantiehuis altijd in de huisbeschrijving.

  • Het perceel heeft minstens 500 m² oppervlakte.
  • Het perceel heeft geen aangelegde tuin.
  • In het vakantiehuis vind je informatie over de lokale rechten en plichten voor huisdierbezitters.
  • In het vakantiehuis vind je ook een telefoonnummer en adres van de dichtstbijzijnde dierenarts.

 

Meerdere huisdieren?

Wellicht wil je meerdere huisdieren meenemen, dan vragen we graag voor je bij de huiseigenaar na of deze daarmee akkoord gaat. Geef dit aan voordat je boekt, dan inventariseren je specifieke wensen. Het kan zijn dat een huiseigenaar hiervoor een kleine vergoeding vraagt, maar dat stemmen we natuurlijk even netjes met je af.

Vind een vakantiehuis voor 2 huisdieren

 

Bereid je voor op de vakantie met hond

Vergeet niet om de persoonlijke speeltjes van je huisdier mee te nemen: bij het spelen met de hond is alles mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan denkspelletjes, snuffelspelletjes of tunnelren: van spelen wordt iedere hond blij en in de vakantie is dit dubbel zo leuk, omdat baasjes en vrouwtjes veel tijd hebben. Onze tip: laat je hierover goed informeren! Vertrouw er niet op dat de toelatingseisen van vorig jaar hetzelfde zullen zijn dit jaar. Deze kunnen veranderen. Vraag je dierenarts hiernaar of het desbetreffende verkeersbureau of toeristenkantoor.

vakantie met hond
| Beheerder
(Voor het eerst gepubliceerd: )