Vakantiehuizen aan de Costa Cálida

Costa Cálida, ofwel ‘de warme kust’, is een paradijs voor liefhebbers van zon, zee en strand. De temperaturen zijn er mild en dankzij het bergachtige achterland wordt het gebied beschut tegen de wind van de Meseta. De aanwezigheid van zoutmeren en dennenbossen zorgt ervoor dat je aan de Costa Cálida het beste en gezondste klimaat van Spanje treft. Niet voor niets is Murcia door de Wereld Gezondheids Organisatie uitgeroepen tot de schoonste provincie van Europa.

De Costa Cálida loopt van El Mojón tot Águilas en heeft Murcia als hoofdstad. De kust strekt zich uit over zo’n 250 kilometer langgerekte witte zandstranden, afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen en beschutte baaien. Het binnenland is glooiend en je vindt er prachtige, bosrijke valleien. Deze afwisseling maakt een verblijf in een vakantiehuis aan de Costa Cálida altijd onvergetelijk.

Ferie i Spanien

Populaire vakantiehuizen - Costa Calida

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Costa Calida

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa Calida

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Costa Calida

Loading...

Bezoek de Mar Menor vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida

De Costa Cálida heeft twee verschillende zeeën. Naast de Middellandse Zee is er De Mar Menor, het grootste natuurbad ter wereld en een waar paradijs voor alle soorten watersport. De zee is populair onder toeristen die een vakantiehuis aan de Costa Cálida zoeken. De Mar Menor wordt ook wel gezien als een openlucht kuuroord omdat door de uiterst hoge concentraties van minerale zouten en jodium en de inwerking van de sterke zonneschijn een zeer gezond klimaat is ontstaan. De ondiepe binnenzee heeft kristalhelder water en kilometerslange witte zandstranden. Hij wordt gescheiden van de Middellandse Zee door La Manga, een smalle landtong van 22 kilometer. In Lo Pagán liggen geneeskrachtige openluchtmodderbaden die aanbevolen worden voor alle soorten huidaandoeningen en vormen van reumatiek. Ideaal in combinatie met zoutwaterbaden in de Mar Menor. Een bezoek aan Lo Pagán vanuit je vakantiehuis aan de Costa Cálida is altijd een onvergetelijk uitstapje.

Naast strand, zee en het gezonde klimaat staat de Costa Cálida ook bekend om zijn bijzondere natuurparken. Het hele gebied rondom de Mar Menor is in feite natuurgebied. Erg bijzonder is het Parque Regional de las Salinas de San Pedro waar in de plassen en bassins tal van vogelsoorten leven, waaronder flamingo’s. In de buurt van uw vakantiehuis of appartement aan de Costa Cálida kunt u dan ook altijd een mooie wandeling maken.

Prachtige dorpen en steden

De Costa Cálida staat bekend om zijn mooie vissersdorpjes en steden. Plaatsen met een rijk historisch verleden als Cartagena, Lorca, Águilas en natuurlijk de hoofdstad Murcia met zijn imposante kathedraal worden afgewisseld met toeristische trekpleisters als Mazzarrón, met uitstekende voorzieningen en een rijk nachtleven. In de dorpjes en steden staat culinair genieten centraal. Probeer eens een heerlijke calderos, een rijstgerecht met verschillende soorten vis en paprika’s, of mojama, de ingezouten tonijn die aan deze kust veel wordt gegeten.