Vakantiehuis op Menorca

Menorca behoort tot de eilandengroep de Balearen en is het kleine broertje van Mallorca. Op dit wonderbaarlijk eiland liggen de stukjes paradijs voor het grijpen. Oogverblindende zandstranden en baaien, charmante steden en dorpjes, een ruim aanbod aan activiteiten en een rijke geschiedenis maken van het eiland een voltreffer. Menorca is bovendien een zonzekere bestemming waar je kan genieten van aangename temperaturen. Ga op zoek naar een vakantiehuis op Menorca en snuif de Balearische sfeer op!

haven op Menorca

Wondermooie natuurpracht

De onbetwiste ster van Menorca is de adembenemende natuur. Het eiland werd dan ook door UNESCO uitgeroepen tot een biosfeerreservaat. Menorca kent een heel divers landschap. Waar je in het noorden vooral pijn- en olijfbomen aantreft, wordt het zuiden gekenmerkt door een wat kaler landschap. Een niet te missen natuurpark is het Parque Natural s'Albufera des Grau. Op deze plek tref je een rijke flora en fauna aan met kliffen, duinen, moerassen, eilandjes en trekvogels die hier stoppen op hun doorreis naar Afrika. Ga in het park naar de Favaritx-vuurtoren en geniet van een beeldschoon uitzicht op de rotskust. Of neem het uitzicht op het Illa d’en Colom in je op. Dit eiland ligt op zo’n tweehonderd meter van Menorca en omvat archeologische overblijfselen en ongerepte stranden. Op Menorca liggen bovendien heel wat grotten verspreid, zoals Cova des Coloms, die je kan verkennen vanuit je vakantiehuis op Menorca.

Kust van Menorca

Maagdelijke stranden

Met een kustlijn van 216 kilometer is een strandvakantie op Menorca een fantastisch idee! Menorca is synoniem met wondermooie stranden en afgelegen baaitjes aan een kristalheldere zee waar het heerlijk vertoeven is met het hele gezin. De noordkust wordt gekenmerkt door een rotsachtige kustlijn waar de begroeiing eerder schaars is. Cala Pregonda, Cala Cavalleria en Cala del Pilar zijn hier de grootste trekpleisters. Cala Tortuga en Cala Presili liggen ook in het noorden, maar worden gekenmerkt door groenere vegetatie. Dat heeft alles te maken met hun ligging in het Parque Natural s'Albufera des Grau. Aan de zuidkust is meer vegetatie te vinden. Dit zorgt voor beeldschone idyllische parels zoals Cala Macarella, Cala en Turqueta en Cala Mitjana. Andere niet te missen stranden zijn het populaire Cala en Bosch, Playa de Son Bou en de onvergetelijke baaien Cala Binidalí en Cala Es Talaier. Op de stranden van Menorca bevind je je in een wondermooie omgeving met helderblauw water, prachtige rotsen en zacht zand. Boek je vakantiehuis op Menorca en verblijf vlak bij dit paradijs!

vakantiehuis op Menorca

Avontuurlijke activiteiten

Menorca biedt heel wat mogelijkheden voor actieve vakantiegangers die voor een vakantiehuis in Spanje kiezen. Het landschap bulkt er van de kliffen, kloven, grotten en rotsen waar wandelaars en klimmers zich naar hartelust kunnen uitleven. De hoogste top El Toro torent zo’n 342 meter boven de zeespiegel uit. Bestijg deze heuvel al wandelend en geniet van het uitzicht. Op heldere dagen kan je er het hele eiland zien en zelfs het Tramuntana-gebergte van het naburige Mallorca. Vergeet ook het klooster op de top niet mee te pikken. Een andere leuke activiteit is de Camí de Cavalls, een spectaculaire route die je langs de hele kustlijn van Menorca voert. Leg een deel van deze route te voet, te paard of op de fiets af en verken de uithoeken van het eiland. Menorca is ook een paradijs voor duikers en snorkelaars. Zij kunnen terecht aan de vele baaitjes en eilandjes rondom de kust voor een unieke blik op het onderwaterleven van Menorca. Ook windsurfen en een boot- of kajaktocht - aan Cales Coves bijvoorbeeld - behoren hier tot de mogelijkheden. Van een ruim aanbod gesproken!

Betoverende bezienswaardigheden

Heel wat grootmachten hebben in het verleden hun stempel gedrukt op Menorca en dat komt tot uiting in een rijke cultuur en fascinerende steden en dorpen op korte afstand van je vakantiehuis op Menorca. Hoofdstad Mahón kan pronken met een van de grootste natuurlijke havens in de wereld. Ervaar de geschiedenis van Mahón in de smalle straatjes van het centrum en bezoek het Britse fort op Isla del Rey. Ciutadella, de voormalige hoofdstad, doet heel pittoresk aan, met als hoogtepunt de gotische Santa María-kathedraal. Andere niet te missen plekken zijn de witte dorpjes Fornells en Binibeca. Niet ver van Mahón ligt de indrukwekkendste bar van Menorca: Cova d’en Xoroi, die ‘s avonds wordt omgetoverd tot een discotheek. Deze is gelegen in een grot en telt meerdere terrassen waar je kan genieten van een drankje met een onevenaarbaar uitzicht op zee en de beste zonsondergang van heel Menorca. Op Menorca vind je ten slotte heel wat archeologische overblijfselen. Enkele van die restanten zijn afkomstig van de Talayotische cultuur, die tijdens de ijzertijd op Menorca te vinden was. Ga naar Torre d'en Galmés en Torralba d'en Salord en bewonder de overblijfselen van deze cultuur.

Genieten in een vakantiehuis op Menorca

Menorca is een magische vakantiebestemming! Huur een comfortabel vakantiehuis op Menorca en overnacht vlak bij de spectaculaire natuurpracht. Het eiland is bovendien niet groot dus de beeldschone stranden en pittoreske plekken liggen steeds binnen handbereik. Neem een duik in je zwembad, sla een praatje met de locals en snuif de uniek sfeer op. Aarzel niet langer en ontdek ons aanbod aan vakantiehuizen op Menorca!