Vakantiehuis in Galicië

Galicië is een bestemming die je gezien moet hebben! Deze autonome regio ligt in het uiterste noordwesten van Spanje en telt vier provincies: A Coruña, Lugo, Ourense en Pontevedra. Het is een groen paradijs met mysterieuze bossen, witte stranden, adembenemende kliffen, niet te missen steden en een fascinerende cultuur en gastronomie. Kortom, Galicië heeft alle troeven in huis voor een geweldige vakantie! Ga op zoek naar een vakantiehuis in Galicië en verken dit onbekende deel van Spanje.

uitzicht over het water bij zonsondergang in Galicië

Populaire vakantiehuizen - Galicië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Galicië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Galicië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Galicië

Loading...

Eindhalte van de camino de Santiago

Galicië is traditioneel de laatste regio die doorkruist wordt bij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. De eindhalte van de route is Santiago de Compostela, een stad met een mooi, gezellig centrum die je moet bezoeken tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Galicië. Pelgrims blazen verzamelen op het monumentale Praza do Obradoiro, waar de imposante kathedraal van Santiago gelegen is. Lachende gezichten, tranen van geluk en schelpjes aan rugzakken - het symbool van de camino - zijn maar enkele van de plezierige taferelen die je op dit mooie plein kan waarnemen. Anderen beschouwen Finisterre (Costa da Morte) dan weer als het eindpunt van de pelgrimsroute. De naam van deze plek is afkomstig van de Romeinen en de Latijnse uitdrukking Finis Terrae. De Romeinen dachten immers dat dit het eindpunt van de westelijke wereld was.

Torre de Hércules in Galicië

Paradijselijke natuur

Galicië is een paradijs voor natuurliefhebbers! De grootste trekpleister is het Parque Nacional Illas Atlánticas. Deze eilandengroep telt bossen, kliffen en hagelwitte stranden, zoals het magnifieke Playa de Rodas, waar je je in de Caraïben waant. Je kan de eilanden gemakkelijk bezoeken met een boot die vertrekt vanuit de haven van Vigo. Je moet wel eerst online toestemming krijgen alvorens je tickets kan kopen. Een andere parel is Praia das Catedrais (Ribadeo), een monumentaal beschermd strand met unieke rotsformaties dat je enkel bij laagtij kan verkennen. Ook hier moet je online reserveren om het te bezoeken. De natuur van Galicië heeft verder nog enorm veel te bieden. Denk maar aan mysterieuze bossen met riviertjes, droomstranden als Praia A Lanzada, Praia de Patos en Praia de Arealonga en het spectaculaire landschap en de kliffen van de Costa da Morte. Aan deze grillige kustlijn aan de woeste Atlantische Oceaan vormt vooral de vuurtoren aan Cabo Vilán een uniek plaatje. Een vakantiehuis in Galicië is de perfecte uitvalsbasis voor wie graag wandelt, surft, fietst of gewoon relaxt op het zachte witte zand.

Vakantiehuis in Galicië

Authentieke steden en dorpen

Galicië is een regio met aantrekkelijke steden en dorpen. Een mooi voorbeeld daarvan is kuststad A Coruña. Een van dé uithangborden van deze stad is de Torre de Hércules, een vuurtoren die je meeneemt naar een wereld vol legendes en mythes. De toren behoort tot het UNESCO-werelderfgoed, is 57 meter hoog en stamt uit de eerste eeuw. Dit maakt het de oudste vuurtoren ter wereld. Vandaag de dag kan je tot op het hoogste punt van de toren gaan en genieten van een fabuleus uitzicht. Laat daarnaast zeker de oude binnenstad, Praza de María Pita en Praia de Riazor niet links liggen. We raden je bovendien aan om de Rías Baixas te bezoeken wanneer je in een vakantiehuis in Galicië verblijft. Dit zijn vier inhammen in het Galicische landschap die voor een aantrekkelijke combinatie zorgen van mooie kustplaatsen, vissershavens en prachtige stranden. Aan de Rías Baixas raden we onder meer Vigo, Sanxenxo, het O Grove-schiereilandje, Pontevedra, Combarro, Cambados en Muros aan. Hier kan je de unieke kustsfeer van Galicië opsnuiven. Ook het binnenland straalt een grote charme uit. Steden als Ourense en Lugo - met mooie Romeinse stadsmuren - zijn hier zeker de moeite waard, terwijl dorpjes zoals O Cebreiro je een mooie inkijk gunnen in het rurale leven in Galicië. Verder raden we je aan om plekken als Malpica en Mondoñedo te bezoeken en te genieten van het uitzicht vanop Monte Santa Tecla.

Heerlijke Galicische gastronomie

Galicië geniet in heel Spanje faam om haar fantastische keuken, die bestaat uit producten van hoge kwaliteit uit de zee of vanop het land. Traditionele gerechten en lage prijzen maken het een waar plezier om uit eten te gaan in Galicië. Geniet van een heerlijk stukje vis of pulpo a la gallega met een glaasje lokale wijn of kies voor een van de Galicische kazen, zoals die van Tetilla of Cebreiro. Mocht je je even willen opwarmen dan raden we caldo gallego aan, een bouillonsoep met onder meer witte bonen, kalfsvlees, aardappelen en chorizo, net als lacón con grelos. Aarzel niet langer, huur een vakantiehuis in Spanje en geniet van de Galicische gastronomie om duimen en vingers bij af te likken.

Een vakantiehuis in Galicië, waarom?

Galicië is een prachtige streek die heel wat te bieden heeft. Kies voor een vakantiehuis in Galicië en verblijf vlak bij paradijselijke stranden, historische steden en spectaculaire eilanden. Geniet van de heerlijke lokale gastronomie of koop enkele streekproducten en sla aan het kokkerellen in de keuken van je vakantiehuis. Bovendien verblijf je tussen de locals waardoor je een authentieke Galicische ervaring tegemoet gaat. Twijfel niet langer en kies jouw favoriete vakantiehuis in Galicië!