Vakantiehuis in Extremadura

Extremadura is een van de autonome regio’s van Spanje en grenst aan buurland Portugal. Deze droge regio ligt in het zuidwesten van Spanje, boven Andalusië, en telt twee provincies: Cáceres en Badajoz. Het is een van de meest ongerepte streken van Spanje en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen. Weinigen kunnen zich dan ook iets voorstellen wanneer je de naam Extremadura laat vallen. Wij kunnen je alvast vertellen dat Extremadura staat voor een geweldige combinatie van natuurpracht, cultuur, erfgoed, activiteiten, gastronomie en enkele van de mooiste Spaanse steden. Verschillende culturen hebben in het verleden hun stempel gedrukt op deze regio, wat het des te interessanter maakt om een vakantiehuis in Extremadura te huren. Lees verder en reis met ons mee door het authentieke Extremadura!

Romeins theater in Extremadura

Populaire vakantiehuizen - Extremadura

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Extremadura

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Extremadura

Loading...

Indrukwekkend erfgoed

Extremadura is synoniem met een reis door een fascinerend verleden. Begin in Mérida, een van de belangrijkste steden van het Romeinse Rijk. Mérida lijkt wel een openluchtmuseum en het is dan ook geen verrassing dat deze stad op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Er is zo veel te zien, met als kroonjuweel het uitstekend bewaard gebleven Romeins theater. Vervolg je ontdekkingstocht in Cáceres, een stad met een historisch centrum om u tegen te zeggen. Vergaap er jezelf aan prachtige staaltjes middeleeuwse en renaissance-architectuur en het majestueuze Plaza Mayor. Een andere parel is Trujillo, de geboorteplaats van conquistadores als Francisco Pizarro en Francisco de Orellana. Bewonder de historische binnenstad - ook UNESCO-werelderfgoed - waar paleizen en kerken gebouwd werden met rijkdom verworven tijdens ontdekkingstochten. Hoogtepunten zijn Plaza Mayor en het hoger gelegen kasteel. Voorts zijn er tal van andere plekken die we aanraden: Plasencia, Feria, Jerez de Caballeros, Granadilla, Badajoz - de grootste stad van Extremadura - en Guadalupe. Laatstgenoemde pronkt met de derde UNESCO-site van Extremadura: het Koninklijk Klooster van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe. Een bezoek aan deze steden en dorpen katapulteert je naar het roemrijke verleden van de streek, een verleden dat je gewoon moet leren kennen wanneer je in een vakantiehuis in Extremadura verblijft.

natuur in Extremadura

Gastronomische hoogtepunten

In Extremadura kan je genieten van een traditionele keuken om duimen en vingers bij af te likken of, zoals de Spanjaarden zeggen: para chuparse los dedos. De jamón ibérico van Extremadura heeft een unieke smaak en is van uitstekende kwaliteit. Dit heeft te maken met het unieke ecosysteem, de dehesa of boomweide, waarin de varkens leven en hun dieet op basis van eikels. Een ander typisch gerecht is migas, gefrituurde broodkruimels met chorizo. Voorts komen op Extremadura vooral vleesgerechten op tafel, net als de kazen Torta del Casar en La Serena, gazpacho, look- en aardappelsoep en bacalao en salazón (klipvis). Lokale gerechten worden er vaak op smaak gebracht met pimentón de la Vera, een specerij die een gerookte smaak geeft. Om af te sluiten kan je kiezen voor typische zoetigheden uit de streek, zoals bollas de chicharrones. De vele olijfgaarden van Extremadura zorgen bovendien voor een ruim aanbod aan lokaal geproduceerde olijfolie, terwijl er ook wijnen gemaakt worden. Een ding is zeker: als je een vakantiehuis in Spanje huurt, zal je je smaakpapillen ten volle kunnen verwennen.

Parque Nacional de Monfragüe

De natuur rond je vakantiehuis in Extremadura wordt gedomineerd door bergachtige gebieden, steppen, dehesas en bossen. Dé grote trekpleister in Extremadura is het ongerepte Nationaal Park Monfraguë, waar de rivieren de Taag en de Tiétar samenkomen en zich langs spectaculaire kloven, heuvels en bergen slingeren. Heel veel vogels cirkelen rond het park en maken het een waar paradijs voor vogelaars. Enkele soorten die je hier kan spotten zijn de steenarend, de vale gier, de Spaanse keizerarend en de monniksgier. Monfraguë vormt ook de habitat van de bedreigde Iberische lynx, Iberische varkens, edelherten, vossen en Europese otters. Ga voor een weids uitzicht naar het kasteel in het park en vergeet je wandelschoenen niet aan te trekken. Door het park lopen immers aangename wandelpaden die je langs de mooiste plekken van het park voeren. Zo stuit je onder andere op meren, de beroemde Salto del Gitano-rots en de bronnen van La Parra en El Francés. Daarnaast is Monfraguë het perfecte decor om te mountainbiken en te kajakken. Heb je nog meer redenen nodig om dit fantastische natuurreservaat te bezoeken?

Waar kersenbloesems de lente wit kleuren

Wanneer de lente aanbreekt in je vakantiehuis in Extremadura, straalt Valle de Jerte. Kersenbloesems hullen deze vallei dan in een wit tapijt. Een beeldschoon plaatje! Om deze gebeurtenis te vieren wordt elk jaar het lentefestival La Fiesta del Cerezo en Flor georganiseerd, een feest dat gepaard gaat met lachende gezichten, lekker eten en vrolijke muziek. Nog in Valle de Jerte ligt Gargantas de los Infiernos. Dit zijn bijzondere rotsformaties met natuurlijke zwembaden die in de zomer voor welgekomen verkoeling zorgen.

Authentiek op reis: een vakantiehuis in Extremadura

Een vakantiehuis in Extremadura is het perfecte toevluchtsoord voor een vakantie in deze geweldige regio. Verblijf tussen de locals, snuif de sfeer op en geniet van de lokale gastronomie. De mooiste bezienswaardigheden en natuurgebieden bevinden zich bovendien slechts op een steenworp afstand. Bekijk ons aanbod en kies jouw favoriete vakantiehuis in Extremadura voor een onvergetelijke vakantie met alles erop en eraan!