Vakantiehuizen op El Hierro

Een paradijs voor natuurliefhebbers, zo kunnen we El Hierro zeker noemen. El Hierro wordt ook wel La Isla Chiquita, ofwel het kleine eiland, genoemd. Toeristen die er komen, kiezen voor dit Canarische eiland vanwege de rust, stilte en de mooie natuur. Een vakantiehuis op El Hierro staat dan ook voor pure ontspanning.

Het bergachtige El Hierro heeft net als de andere Canarische eilanden een zeer mild klimaat. U vindt er slechts een paar zandstranden. Het eiland heeft maar liefst 500 vulkanen, wat zorgt voor een indrukwekkend woest karakter. De bergen met hun naaldbossen lenen zich uitstekend voor lange wandelingen vanuit uw vakantiehuis op El Hierro. Bijzonder is El Sabinar, een plateau dat vaak geteisterd wordt door harde winden. Op het plateau staan honderden jeneverbessen die door de wind vreemde vormen hebben aangenomen. Overal op het eiland genieten bezoekers van de mooiste uitzichten. Ook voor watersportliefhebbers heeft vakantie in een vakantiehuis op El Hierro veel te bieden. Met name in het waterreservaat bij La Restinga, waar zich enkele duikcentra bevinden, kunt u prachtige flora en fauna vinden.

Feriehus på El Hierro, Kanariøyene

Bezoek de imposante kliffen vanuit uw vakantiehuis op El Hierro

El Hierro werd eeuwenlang beschouwd als de meest westelijke punt van de wereld. Het eiland dankt zijn vorm aan een aardbeving, waarbij ongeveer een derde van het noordelijk deel van het eiland afbrak. Hierbij ontstond de huidige El Golfo baai. Bijzonder zijn de kliffen die soms meer dan 1000 meter uit de zee oprijzen. Dit natuurverschijnsel geeft de kust een spectaculaire uitstraling. Vanuit uw vakantiehuis of appartement op El Hierro kunt u de kliffen uitstekend bezoeken.

Direct naar El Hierro vliegen is niet mogelijk. U reist naar Tenerife en gaat vervolgens verder per boot of kleiner vliegtuig. De reis naar uw vakantiehuis op El Hierro is meer dan de moeite waard. Juist omdat het massatoerisme hier afwezig is, is het eiland authentiek gebleven.