Vakantiehuis Catalonie - voor onvergetelijke feestdagen

Wil je graag naar Spanje, maar weet je niet zo goed naar welk gebied? Wellicht is de regio Catalonië dan wat voor jou! Catalonië is een bijzondere Spaanse regio met haar eigen culturele gebruiken en architectuur. Maar dit gebied biedt ook prachtige stranden en bruisende boulevards. Daarom leent deze regio zich ideaal voor een zonnige strandvakantie in Spanje. Kom van alles te weten over deze veelzijdige regio en vind je favoriete vakantiehuis in Catalonië!

Ferienhaus Ferien Katalonien

Populaire vakantiehuizen - Catalonië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Catalonië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Catalonië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Catalonië

Loading...

Verken Catalonië vanuit een vakantiehuis in Catalonië

Catalonië heeft alles zeggen de Catalanen unaniem. Het heeft een gevarieerd landschap, een beweeglijk leven, een toevluchtsoord voor rust en een cultuur waardoor deze regio een bijzondere positie inneemt. In de sporen van Dalí, Picasso, Gaudí en Miró zijn volop culturele ontdekkingsreizen te maken.

Het bekendste, afgezien van de hoofdstad Barcelona, is natuurlijk de Middellandse Zeekust, de Costa Brava met haar uitgestrekte stranden en het uitverkoren klimaat.

Men moet alleen niet vergeten, dat Catalonië ook bergketens te bieden heeft, de Pyreneeën in het noorden, de eigenzinnige formatie van Montserrat, de inactieve vulkanen van Garrotxa, evenals een uitgestrekte vlakte in het midden van de regio.

Barcelona, de hoofdstad van de Catalanen, is erg aanlokkend met een ronduit grootstedelijk aanbod. Slenter eens over de 1,2 km lange, zowel bij de inwoners als bij toeristen geliefde Ramblas tot aan het standbeeld van Columbus aan de haven, bezichtig de werken van de beroemde architect Gaudí in Parc Güell en geniet van een glas wijn uit de Penedès, het bekende wijnbouwgebied van Catalonië, tijdens het bijwonen van het drukke, bonte leven op één van de vele pleinen.

In de gevarieerde regionale keuken steken in het bijzonder de zeevruchten, rijstgerechten, traditionele desserts zoals de bekende Crème Catalana, evenals de wijn van hoog internationaal niveau uit.