Vakantiehuis in Castilla y León

Een vakantiehuis in Castilla y León huren is een uitstekend idee! Deze autonome regio ligt in het noordwesten van het Spaanse vasteland op de grens met Portugal. Het is de grootste regio van Spanje met maar liefst negen provincies. Dat betekent dat je er een enorm aanbod voor je vakantie aantreft. De regio telt niet alleen steden met een rijke geschiedenis en een historisch erfgoed om van te duizelen, maar ook natuurparken die je mond doen openvallen. Bovendien is het de thuisbasis van enkele van de beste Spaanse wijnen die perfect samengaan met heerlijke lokale specialiteiten. Twijfel niet langer, kies voor een vakantiehuis in Castilla y León en ontdek het Spanje buiten de gebaande paden!

stad met grote kathedraal in Castilla y León

Populaire vakantiehuizen - Castilla y León

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Castilla y León

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Castilla y León

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Castilla y León

Loading...

Monumentale steden

Vanuit je vakantiehuis in Spanje kan je de mooiste steden van Castilla y León ontdekken. En dat zijn er nogal wat! Salamanca is bijvoorbeeld de oudste universiteitsstad van Spanje. Hier moet je verplicht halt houden bij onder meer de nieuwe en de oude kathedraal, Plaza Mayor en Casa de las Conchas. Of wat denk je van de historische stad Burgos en haar indrukwekkende gotische kathedraal? Ook León kan pronken met haar Santa María de León-kathedraal en beschikt met Barrio Húmedo en Barrio Romántico over twee van de beste wijken van Spanje om tapas te eten. Verder mogen Ávila met haar prachtige stadsmuren en Segovia met haar Romeinse aquaduct en Alcázar niet op je lijstje ontbreken. Ávila, Segovia en Salamanca zijn trouwens drie van de weinige Spaanse steden die de UNESCO-status verworven hebben. Reden te meer dus om de steden van Castilla y León niet aan je voorbij te laten gaan!

bergen in Castilla y León

Enotoerisme

Castilla y León wordt vaak in één adem genoemd met enkele van de beste Spaanse wijnsoorten en beschermde oorsprongsbenamingen zoals Ribera del Duero en Rueda. Combineer een verblijf in een vakantiehuis in Castilla y León met een wijndegustatie en een bezoek aan één van de vele plaatselijke bodegas en geef je vakantie die extra gastronomische toets. En natuurlijk mogen enkele lokale specialiteiten niet ontbreken op het reismenu om je vakantie in Castilla y León helemaal af te maken. Enkele aanraders zijn onder andere morcilla (bloedworst) uit Burgos, asado de cochinillo (gegrild speenvarken) uit Segovia, pikante chorizo uit León en verschillende kaassoorten uit Valladolid.

Watervallen, bergen en nog veel meer

Vergeet je wandelschoenen niet tijdens je vakantie in Castilla y León, want qua natuur valt er heel wat te ontdekken. In het noorden van de regio vind je een groot deel van de Picos de Europa, een van de mooiste bergketens van Spanje. Hier kan je je al wandelend, al fietsend of zelfs al skiënd uitleven. Ook de omgeving van Babia, met bergen, meren en rivieren, en Montaña de Riaño bieden tal van outdoormogelijkheden voor het hele gezin. Verder zijn de Sierra de Gredos (Ávila) en het Arribes de Duero-natuurpark (Salamanca en Zamora) een bezoekje waard. In de laatstgenoemde kan je vanop verschillende uitkijkpunten genieten van een spectaculair, weids uitzicht op de omgeving. Voor een uniek roodachtig landschap moet je dan weer richting Las Médulas (León) gaan. De eigenaardige rode kleur is het resultaat van goudmijnbouw door de Romeinen en heeft UNESCO ertoe aangezet om het op te nemen in haar werelderfgoedlijst. Andere betoverende landschappen in Castilla y León vind je onder meer in de Sierra de Guadarrama en de Sierra de Gredos. Een vakantiehuis in Castilla y León is bovendien de ideale uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan de grootste waterval van Spanje, Salto del Nervión (222 meter hoog).

Vakantiehuis in Castilla y León - ontdek het Spaanse platteland

Een verblijf in een van de vakantiehuizen in Castilla y León is een uitstekend idee als je vlak bij het ongerepte platteland van deze regio verblijven. De vakantiehuizen liggen bovendien op slechts een steenworp afstand van prachtige dorpjes zoals Candelario, La Alberca, Pedraza en Frías. Maar ook voor imponerende steden met een rijke cultuur zit je in Castilla y León meer dan goed. Een verblijf in een vakantiehuis laat je bovendien toe om in je eigen tempo aan je ontdekkingstocht van deze uitgestrekte regio te beginnen en ‘s avonds op adem te komen met een glaasje wijn van topkwaliteit. Waar wacht je nog op?