Vakantiehuis Costa Del Sol - de beste keuze

In het zuidelijkste deel van Spanje ligt de Costa del Sol, ook wel de ‘zonnekust’ genoemd. Niet voor niets, want de zon schijnt er het hele jaar door en zelfs hartje winter is het er zeer aangenaam. Maar ‘Sol’ is niet het enige dat je aan deze Costa vindt. Het gebied heeft grote, indrukwekkende steden, prachtige historische dorpjes, uitgestrekte natuurgebieden en een bevolking die ervoor zorgt dat je je als bezoeker helemaal thuis voelt.

De Costa del Sol is zeer populair vanwege het klimaat, de mooie stranden en de mediterrane sfeer. Vanuit de hele wereld reizen mensen naar een vakantiehuis aan de Costa del Sol om te genieten van zon, zee en strand. Het gebied wordt gevormd door de provincies Malaga en Granada. De bekendste steden zijn Marbella, Fuengirola, Torremolinos, Benalmádena en Nerja. Stuk voor stuk met lange stranden, goede restaurants en een geweldige sfeer op de vele bruisende pleinen en in de drukke winkelstraten.

odmor u Costa del Sol

Populaire vakantiehuizen - Costa del Sol

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Costa del Sol

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa del Sol

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Costa del Sol

Loading...

Beleef de geschiedenis vanuit je vakantiehuis aan de Costa del Sol

Natuurlijk kunnen strandliefhebbers in hun vakantiehuis of appartement aan de Costa del Sol een heerlijke vakantie beleven. Maar een dagje strand is perfect af te wisselen met een tocht naar een van de vele steden of naar het binnenland. De streek werd eeuwen geleden overheerst door de Moren en deze invloed is vandaag de dag nog altijd voelbaar. Wie het wereldberoemde Alhambra in Granada bezoekt, waant zich terug in het verleden. In Andalusië ligt ook de basis van het flamencodansen en stierenvechten. Vooral in de zomermaanden worden veel lokale feesten georganiseerd. Grote kans dat je in de buurt van je vakantiehuis aan de Costa del Sol een bijzonder feest kunt bezoeken.

De Costa del Sol voor natuurliefhebbers

Natuurliefhebbers kunnen de Siërra’s in het binnenland bezoeken waar de flora en fauna rijk is en waar talloze bijzondere vogels vliegen. Het is een ideaal wandelgebied, zowel voor ervaren klimmers als voor recreatieve wandelaars. Vanuit je vakantiehuis aan de Costa del Sol kun je ook het westelijke deel van de provincie Malaga bezoeken. Het is beroemd vanwege zijn interessante dorpjes die nog uit de Moorse tijd stammen. De streek heeft bovendien veel interessante grotten waarvan de beroemdste zich in Nerja bevinden.