Vakantiehuizen aan de Costa de Almería

Strand, cultuur, zee en vooral volop zon: dat is de Costa de Almería. Deze zuidelijke kustlijn is relatief onbekend, maar doet zeker niet onder voor de andere Spaanse Costa’s. In welke tijd je de regio ook bezoekt, de kans is zeer groot dat u geen wolkje zult zien. Het gebied heeft per jaar namelijk 320 zonnige dagen. Niet voor niets kiezen de Spanjaarden zelf graag voor een bezoek aan deze mooie Costa.

Costa de Almeria

Populaire vakantiehuizen - Costa de Almeria

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Costa de Almeria

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Costa de Almeria

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Costa de Almeria

Loading...

Beleef de cultuur in je vakantiehuis in Costa de Almería

Andalusië staat bekend om zijn Arabische invloeden. Ook wanneer je kiest voor een vakantiehuis aan de Costa de Almería, vindt je die volop terug. Een bezoek aan de stad Granada met zijn Alhambra maakt je vakantie helemaal compleet. Hier waan je in vroegere tijden en zie je de invloeden van verschillende culturen. Maar ook de kleinere dorpjes aan de kust, die je vanuit je vakantiehuis in Almería volop kunt bezoeken, laten je genieten van hun culturele schatten. En natuurlijk kun je overal proeven van de authentieke Spaanse keuken.

Strand en zee

Aan de Costa de Almería zijn de zandstranden zeer uitgestrekt. Het fijne zand en de blauwe zee lenen zich uitstekend voor een heerlijke dag luieren, zwemmen, snorkelen of andere bezigheden. Zeker bij de badplaatsen Aguadulce en Roquetas de Mar zijn de stranden breed en zeer schoon. In een vakantiehuis in Costa de Almería kun je dan ook een perfecte zonvakantie beleven.

Natuurliefhebbers trekken vanuit hun vakantiehuis of appartement in Costa de Almería graag naar het bekende nabijgelegen nationaal park 'Sierra Nevada'. Hier tref je veel verschillende flora en fauna aan. Buiten het nationaal park om is de vegetatie wat minder afwisselend vanwege de weinige neerslag, maar dat zorgt wel voor een spectaculair landschap. Niet voor niets worden aan de Costa de Almería regelmatig countryfilms opgenomen. Ook kun je je een echte cowboy of cowgirl voelen tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Costa de Almería. Op veel plekken is het mogelijk om tochten te maken per paard.