Vakantiehuis in Córdoba

Ooit de bloeiende hoofdstad van het gelijknamige kalifaat, vandaag een van de mooiste steden van Spanje. Córdoba is een betoverend plaatje! De stad pakt uit met een overvloed aan fascinerend historisch en cultureel (wereld)erfgoed, magische staaltjes architectuur, een authentieke keuken en weelderige bloemenpracht. Als kers op de taart vind je in de gelijknamige provincie ongerepte natuurgebieden en dromerige witte dorpen. Boek een vakantiehuis in Córdoba en neem een diepe duik in de Andalusische geschiedenis!

Ferienhaus Cordoba - Andalusien

Populaire vakantiehuizen - Córdoba

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Córdoba

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Córdoba

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Córdoba

Loading...

Bezienswaardigheden in Córdoba

Waar eerst kijken rond je vakantiehuis in Córdoba? Deze goed bewandelbare stad heeft heel veel te bieden. Met Moorse, christelijke, joodse en Romeinse bezienswaardigheden neemt Córdoba je mee door verschillende periodes van de plaatselijke geschiedenis. Tot de must-sees behoren de schitterende Mezquita, de judería (de oude joodse wijk), de tuinen van het Alcázar de los Reyes Cristianos en de Romeinse brug die je over de Guadalquivir voert.

Ook buiten de stadsgrenzen komt er geen einde aan je reis door de tijd. De UNESCO-werelderfgoedsite Medina Azahara en het klooster Real Monasterio de San Jerónimo de Valparaíso zijn onmisbare historische hoogtepunten. Leuke evenementen om mee te pikken vanuit je vakantiehuis in Spanje zijn de feria en het Fiesta de los Patios, die allebei plaatsvinden in mei. Tijdens dit laatste evenement stellen trotse locals hun patio's vol vrolijke, kleurrijke bloemen en bloempotten open voor het grote publiek. Een idyllisch zicht!

Gastronomie en uitstappen

Een verblijf in een vakantiehuis in Córdoba is niet compleet zonder geproefd te hebben van de Cordobese keuken. Lokale specialiteiten als salmorejo, berenjenas con miel en flamenquín zullen jong en oud het water in de mond doen lopen. Wie de stad even achter zich wil laten, richt al snel zijn blik op de pittoreske dorpen en onaangeroerde natuurgebieden in de provincie Córdoba. Vergaap je bijvoorbeeld aan het imposante kasteel van Almodóvar del Río of trek naar een van de beschermde natuurgebieden in de regio. Met een vakantiehuis in Andalusië ligt alles binnen handbereik!

Waarom een vakantiehuis in Córdoba huren?

Huur een vakantiehuis in Córdoba en verdiep je in de rijke Andalusische cultuur. Struin de witte straatjes af en ontdek het verhaal achter - historisch gezien - een van de belangrijkste en meest interessante steden van Spanje. En vergeet niet dat de omgeving van je vakantiewoning bulkt van de mooie natuurgebieden en authentieke dorpen! In een vakantiehuis in Córdoba beschik je over uitstekende voorzieningen en genoeg ruimte voor wat welverdiende privacy en rust. Je verblijft bovendien tussen de lokale inwoners, zodat je echt wel van een authentieke vakantie-ervaring mag spreken! Aarzel niet langer en bekijk vandaag nog onze vakantiewoningen in Córdoba!