Vakantiehuis in Zasavska

Zasavska is de kleinste statistische regio van Slovenië. Deze bestemming trekt weinig toeristen aan, waardoor het een fantastische plek is om helemaal tot rust te komen. De rivier de Sava geeft hier haar naam aan de gelijknamige Sava-heuvels, een prachtig groen gebied waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Onze vakantiehuizen in Zasavska zijn uitstekend gelegen om talloze bijzondere Sloveense steden te bezoeken en zo te proeven van een stukje cultuur en gastronomie. Lees verder en doe inspiratie op voor een vakantie in Zasavska!

Centrum Ljubljana

Steden om te bezoeken vanuit je vakantiewoning

Trbovlje, de grootste stad van Zasavska, staat vooral bekend als een centrum van de mijnindustrie. Vandaag de dag heeft de stad zijn industriële karakter deels van zich afgeworpen en is ze heel wat aantrekkelijker geworden. Vooral de prachtige groene omgeving van de stad zal reizigers weten te bekoren, maar ook bezienswaardigheden als het Zasavska-museum en de hoogste schoorsteen van Europa zijn een omweg waard. Vlak bij het stadje Zagorje ob Savi vind je de ruïnes van het Medija-kasteel. Een groot deel van dit kasteel werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar de kapel werd heropgebouwd. Dankzij de bescheiden omvang van Slovenië bezoek je vanuit een vakantiehuis in Zasavska niet alleen de stadjes in deze regio, maar ook talloze plekken erbuiten. Zasavska ligt maar op korte afstand van de fascinerende Sloveense hoofdstad Ljubljana en Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië. En ook plekken als Kamnik, Ptuj, Novo Mesto, Kranj en Škofja Loka zijn allemaal goed en snel bereikbaar vanuit je vakantiewoning in Zasavska.

Op excursie in de groene natuur

Zasavska is een geweldige regio voor actieve vakantiegangers die graag de natuur rond hun vakantiehuis in Slovenië induiken. In Zasavska liggen de Sava-heuvels, een ongerept gebied dat deel uitmaakt van de Sloveense Voor-Alpen. Tussen en op de heuvels liggen pittoreske dorpen met mooie kerken die al van ver te bewonderen zijn. Mooie voorbeelden zijn de 15de-eeuwse kerk van Planinska Vas en de kerk van Razbor, gewijd aan Johannes de Doper. De Sava-heuvels vormen het perfecte decor voor aangename wandeltochten met het hele gezin of avontuurlijke tochten met een mountainbike. Verken de groene beboste weides, volg de loop van de Sava en zet koers richting Mt. Kum, met een hoogte van 1220 meter boven de zeespiegel het hoogste punt van het gebied. Hier word je beloond voor je inspanningen met een fantastisch uitzicht.

Proef van de Sloveense gastronomie

Een belangrijk deel van een cultuur draait om eten, en in Slovenië is dat niet anders. Een typisch gerecht van Zasavska is Zasavska jetrnica, een soort leverworst. Wanneer je in een vakantiewoning in Zasavska verblijft, liggen de Sloveense wijnregio's binnen handbereik. Bewonder de groene wijnlandschappen van Posavje en Podravje en laat een sympathieke wijnboer je alles vertellen over de beste lokale wijnen. Koop een aantal flessen en geniet de volgende dagen nog heerlijk na in je vakantiehuis in Zasavska.

Huur een vakantiehuis in Zasavska

Ontdek ons aanbod aan vakantiehuizen in Zasavska en kies je favoriete uitvalsbasis! Onze comfortabele vakantiewoningen zijn perfect voor een verblijf met je gezin, partner of vrienden en voelen aan als een echte thuis. Je verblijft in een prachtige groene omgeving en maakt onvergetelijke wandeltochten door de schilderachtige Sava-heuvels. Met een vakantiehuis in Zasavska maak je kennis met het echte Slovenië en kom je in contact met de vriendelijke, gastvrije locals. Talloze interessante steden, zoals Ljubljana en Maribor, zijn gemakkelijk bereikbaar vanuit je vakantiewoning en geven je een inkijk in het leven in een bruisende Sloveense stad. Of wat denk je van een uitstap naar een van de wijnregio's in Oost-Slovenië? De uitstekende ligging van je accommodatie in Zasavska zorgt ervoor dat je zowat alle kanten op kan. Zelfs een dag aan de Sloveense kust is niet uitgesloten! Heerlijk toch, al die opties? Neem een kijkje naar onze vakantiehuizen in Zasavska en begin maar al te dromen van een vakantie in Slovenië!