Vakantiehuis in Osrednjeslovenska

Slovenië telt heel wat interessante vakantieregio's en een van de aantrekkelijkste is Osrednjeslovenska, in Centraal-Slovenië. Vanuit een vakantiehuis in Osrednjeslovenska liggen heel wat bezienswaardigheden binnen handbereik. Bezoek de prachtige hoofdstad Ljubljana en dompel je onder in de betoverende sfeer. Door de centrale ligging van Osrednjeslovenska kan je daarnaast zowel het bergachtige noorden als de Sloveense kust verkennen. Lees verder en ontdek waarom een vakantiehuis in Osrednjeslovenska de perfecte uitvalsbasis is voor je vakantie in Slovenië!

Ljubljana

Populaire vakantiehuizen - Osrednjeslovenska

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Osrednjeslovenska

Loading...

Ontdek de Sloveense hoofdstad Ljubljana

Een bezoek aan de aangename hoofdstad Ljubljana mag niet ontbreken tijdens een vakantie in Slovenië. In deze groene studentenstad hangt een bruisende sfeer die je meevoert door de pittoreske straten van het historische centrum en langs mooie barokke gebouwen. Het is genieten geblazen op de terrasjes langs de Ljubljanica, de rivier die de stad doorkruist en haar nog charmanter maakt. Vervolg je ontdekkingstocht langs de bruggen over de Ljubljanica, het Preserenplein, het kasteel van Ljubljana en het Nationaal Museum van Slovenië. Wil je de alternatieve kant van Ljubljana ervaren? Bezoek dan Metelkova Mesto, een autonoom cultureel centrum met kunstgalerijen, street art, bars en clubs. In Ljubljana valt altijd iets te beleven. Een van de leukste afspraken op de evenementenkalender is het gastronomische festival Odprta Kuhna (“Open keuken”). Elke vrijdag van eind maart tot eind oktober kan je terecht op het Pogačar-plein voor heerlijke culinaire hoogtepunten … Zo ga je met een gevulde maag terug naar je vakantiehuis in Osrednjeslovenska.

Vakantiehuis in Osrednjeslovenska

Andere mooie plekken rondom je vakantiewoning

Naast Ljubljana zijn er nog veel fascinerende plekken die je niet mag overslaan vanuit je vakantiehuis in Osrednjeslovenska. De middeleeuwse stad Kamnik ligt aan de voet van de Kamnik-Savinja Alpen en charmeert met kastelen en een franciscanenklooster. Kamnik combineer je gemakkelijk met het Volčji Potok Arboretum, de meest bezochte tuin van Slovenië, en de houten hutten en het prachtige graslandschap van het Velika Planina-plateau. Het kasteel van Bogenšperk is een van de belangrijkste culturele monumenten van Slovenië. Het heeft vooral bekendheid verworven door de link met de vroegere eigenaar Janez Vajkard Valvasor, een bekende Sloveense polyhistor uit de zeventiende eeuw. Zijn werkplaats heeft een belangrijke plaats gekregen in het museum van het kasteel. Dankzij de centrale ligging van Osrednjeslovenska kan je tot slot ook het sprookjesachtige Škofja Loka, Kranj en Novo Mesto gemakkelijk opnemen in je planning.

Zoek de Sloveense natuur of kust op

Een verblijf in een vakantiehuis in Slovenië is voor veel reizigers het uitgelezen moment om de natuur in te duiken. Vanuit het centraal gelegen Osrednjeslovenska sta je zo in het Nationaal Park Triglav. Hier vind je imposante bergen, watervallen en het glinsterende Meer van Bohinj. Of wat denk je van een dag aan het feeërieke Meer van Bled? De bergen in het noorden ruil je al even snel in voor de Sloveense kust in het westen. Vanuit je vakantiehuis in Osrednjeslovenska ben je maar een korte rit verwijderd van de charmante Sloveense kustplaatsen en aangename stranden. En ook de wereldberoemde grotten van Postojna en de wijnstreek Goriška Brda, het Toscane van Slovenië, zijn aanraders.

Het ideale vakantiehuis in Osrednjeslovenska huren

Kies je favoriet uit onze selectie vakantiehuizen in Osrednjeslovenska en beleef een geweldige vakantie in Slovenië! Je verblijft op korte afstand van de prachtige hoofdstad Ljubljana, waar talloze bezienswaardigheden te bewonderen vallen en heel wat leuke evenementen plaatsvinden. Je vakantiewoning vormt daarnaast het ideale startpunt voor spannende avonturen in de bergen of zonovergoten dagen aan de Sloveense kust. Beleef magische momenten met je gezin, partner of vrienden en zoek daarna privacy, rust en stilte op in je vakantiehuis in Osrednjeslovenska. In accommodatie van NOVASOL ervaar je het comfort dat je thuis ook hebt en staan uitstekende voorzieningen tot je beschikking. Op het gezellige terras geniet je van de mooie groene omgeving, terwijl je kinderen volop ravotten in de tuin. Jong en oud zullen zich helemaal thuis voelen in een vakantiewoning van NOVASOL. Aarzel niet langer en ontdek vandaag nog onze vakantiehuizen in Osrednjeslovenska!