Vakantiehuizen in Groot-Polen (Wielkopolski)

Polen is een fascinerend vakantieland met talloze interessante regio's. Eén daarvan is Groot-Polen, gelegen in het centrum-westen. Met een rijk erfgoed, een levendige stad als Poznań en prachtige natuur is Groot-Polen voor iedereen een aantrekkelijke bestemming. Wij vertellen je meer over deze regio en wat je zoal kan doen wanneer je in een vakantiehuis in Groot-Polen verblijft!

De stad Poznań

Populaire vakantiehuizen - Groot-Polen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Groot-Polen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Groot-Polen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Groot-Polen

Loading...

Een woordje uitleg over Groot-Polen

Groot-Polen is een van de zestien provincies van Polen. De naam verwijst naar de gelijknamige historische regio. Groot-Polen neemt een belangrijke plek in in de geschiedenis van de Poolse staat en wordt ook wel eens de “wieg van Polen” genoemd. Het is immers hier, en meer bepaald in de kathedraal van Gniezno, dat de eerste Poolse koningen gekroond werden. In de kathedraal van de provinciehoofdstad Poznań vind je de graven van de Piasten, de dynastie die de eerste koning van Polen aangeleverd heeft. Het is duidelijk dat voor Groot-Polen een belangrijke rol was weggelegd in de Poolse geschiedenis. Dat merk je ook heel duidelijk wanneer je vanuit je vakantiehuis in Polen de Piastenroute verkent en verschillende monumenten ontdekt die onlosmakelijk verbonden zijn met de opkomst van de Poolse staat.

Vakantiehuis in Groot-Polen

Steden in Groot-Polen

In de omgeving van je vakantiehuis in Groot-Polen liggen verschillende boeiende steden met mooie gebouwen, historische monumenten en gevarieerde restaurants. Ze vormen het hele jaar door het decor voor sfeervolle evenementen die de lokale inwoners en toeristen samen aan het feesten krijgen. Dé plek om kennis te maken met het leven en de cultuur van Groot-Polen is Poznań, een belangrijk cultureel en toeristisch centrum in West-Polen. De oude markt, de kathedraal en het stadhuis zijn enkele hoogtepunten van deze bruisende stad. Liefhebber van theater? Bekijk dan de evenementenkalender en misschien kan je wel genieten van openluchttheater aan het Malta-meer. Of wat denk je van een bezoek aan Gniezno, de eerste hoofdstad van Polen, of Kalisz, de oudste Poolse stad? Groot-Polen barst van de historische bezienswaardigheden, zoals magnifieke kerken, elegante paleizen en imposante kastelen.

Tips voor een vakantie in de natuur

Groot-Polen bestaat voornamelijk uit bebost laagland waarvan grote delen uitgeroepen zijn tot beschermd natuurgebied. De streek wordt doorkruist door verschillende rivieren, zoals de Warta, en heeft heuvels en meren die ontstaan zijn in de ijstijd. In de landschapsparken rond je vakantiehuis in Groot-Polen liggen heel wat fiets- en wandelroutes die je meer dan eens langs een prachtig herenhuis voeren. Twee plekken zijn een bijzondere vermelding waard: het Nationaal Park Drawa en het Nationaal Park Wielkopolska. Het eerste is genoemd naar de gelijknamige Drawa, een fantastische rivier om te kajakken of kanoën. Twintig meren, het immense Drawa-bos en talloze bijzondere vogel-, planten- en vissoorten liggen hier op je te wachten. Ook het Nationaal Park Wielkopolska, op slechts vijftien kilometer van Poznań, is een must-see. Deze plek dankt haar aantrekkingskracht aan postglaciale meren, dichte dennenbossen, gigantische rotsformaties en lage heuvels, die je allemaal kan verkennen via een uitgebreid netwerk aan toeristische routes.

Huur een vakantiehuis in Groot-Polen

Een vakantiehuis in Groot-Polen biedt je de mogelijkheid om deze fascinerende regio op je eigen ritme te ontdekken en de plekken te bezoeken die je echt wil zien. Vlak bij je vakantiewoning liggen steden vol monumenten en adembenemende natuurgebieden waar je de schoonheid van Groot-Polen in je opneemt. Maak eindeloze wandelingen met je kinderen en pluk samen wilde bloemen, of zoek het avontuur op tijdens een lange kajaktocht. Ook een dagje genieten in je vakantiehuis in Groot-Polen behoort tot de mogelijkheden. Tijdens de zomer is het met een boek en een glas wijn heerlijk vertoeven op het zonovergoten terras, terwijl je kinderen volop ravotten in de tuin met je favoriete viervoeter. De accommodaties van NOVASOL voelen aan als een tweede thuis en beschikken over een gezellig interieur en kwaliteitsvolle voorzieningen. Afhankelijk van je keuze kan je gebruik maken van een privézwembad, haard of zelfs sauna. Wat wil je nog meer? Neem een kijkje naar ons gevarieerde aanbod aan vakantiehuizen in Groot-Polen en droom alvast weg!