Vakantiehuizen in de Sudetenland

Sudetenland is een historische regio die vernoemd is naar de Sudeten, een gebergte in het grensgebied tussen Duitsland, Tsjechië en Polen. Het Poolse gedeelte van Sudetenland bevindt zich in het zuidwesten van het land in Neder-Silezië en vormt het hele jaar door een schitterende vakantiebestemming. Vanuit een vakantiehuis in Sudetenland staan je talloze avonturen en leuke uitstappen te wachten. Ga op excursie in de bergen, ervaar de charme van de steden en ontdek het verhaal achter de ontelbare bezienswaardigheden. Sudetenland zal elk lid van je reisgezelschap weten te bekoren!

Meer in Sudetenland

Populaire vakantiehuizen - Sudetenland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Sudetenland

Loading...

Een vakantie in de natuur van Sudetenland

Zuidwest-Polen is een schitterende vakantiebestemming voor wie tijdens zijn vakantie graag op schok gaat in de natuur. Het Sudetengebergte valt onder te verdelen in verschillende kleinere gebergtes en biedt enorm veel mogelijkheden voor outdoorliefhebbers die hun kamp opgeslagen hebben in een vakantiehuis in Sudetenland. De hoogste top ligt in het Nationaal Park Karkonosze (het Reuzengebergte), een natuurparadijs met keteldalen, dennenbossen, bijzondere rotsformaties en gletsjermeren. Dankzij het uitgebreide netwerk van wandel- en mountainbikepaden loop je hier niet verloren. Maak je rugzak klaar in het stadje Karpacz, trek je wandelschoenen aan en zet koers richting de Śnieżka (“Sneeuwkop”), de hoogste top van het Reuzengebergte. Een andere aanrader voor natuurliefhebbers is Nationaal Park Gór Stołowych, gelegen in het Poolse deel van de Stołowe-bergen. Ben je klaar om de adembenemende natuur op de Pools-Tsjechische grens te ontdekken?

vakantiehuis in Sudetenland

Het hele jaar door actief in Sudetenland

De gevarieerde landschappen in de omgeving van je vakantiehuis in Polen vormen het ideale decor voor een onvergetelijke wandel- of mountainbikevakantie. Tijdens je tochten ontdek je hoe mooi de natuur van deze streek wel is en word je achter elke hoek getrakteerd op een fabuleus vergezicht. Hou je van watersporten? Dan is kajakken op de rivieren de Oder of de Nysa Kłodzka misschien wel iets voor jou! Klimmers vinden dan weer hun gading op de vele rotsformaties en uitstekende klimgebieden, zoals Sokoliki. Wie denkt dat je je enkel tijdens de warmere maanden kan uitleven in Sudetenland komt bedrogen uit. In de winter kan je hier immers ook skiën op kwaliteitsvolle pistes en dat aan een lagere prijs dan op veel andere bestemmingen.

Steden en bezienswaardigheden in Sudetenland

Vanuit je vakantiehuis in Sudetenland liggen talloze interessante Zuid-Poolse steden binnen handbereik. Steden als Wrocław, Jelenia Góra, Wałbrzych, Legnica en Czestochowa verleiden bezoekers met fascinerende bezienswaardigheden, mooie pleinen, kleurrijke gebouwen en een uitgebreid aanbod aan restaurants om te proeven van de Poolse gastronomie. Zodra je de steden de rug toekeert, zou je denken dat er niets te zien valt. Het tegendeel is echter waar in deze streek. Elegante paleizen, historische kastelen en bijzondere kerken, zoals de Vredeskerk van Jawor of de Wangkerk van Karpacz, liggen hier werkelijk maar voor het oprapen. Vlak bij Jelenia Góra ligt de “Vallei van paleizen en tuinen” (Pools: Dolina Pałaców i Ogrodów), een betoverende plek waar je je meer dan eens afvraagt of je nu in Polen of in de Loirestreek beland bent.

Huur een vakantiehuis in Sudetenland

Een vakantiehuis in Sudetenland is de perfecte uitvalsbasis om deze schitterende Poolse uithoek te leren kennen. Het uitgebreide activiteitenaanbod en de bergachtige landschappen maken van het zuidoosten van Polen een geweldige bestemming voor outdoorfanaten en natuurliefhebbers. Tel daar de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden en de fascinerende steden bij op en je kan niet anders dan besluiten dat Sudetenland een allround vakantiebestemming is. Onze vakantiehuizen in Sudetenland zijn de ideale plek om tussen alle leuke uitstappen door heerlijk te ontspannen en qualitytime door te brengen met je reisgenoten. En dankzij het gezellige interieur en de groene omgeving is ook een dagje thuisblijven een uitstekend idee. Een goed boek of een wandeling aan een nabijgelegen meer brengen je volledig in de vakantiestemming. Ga in ons gevarieerde aanbod op zoek naar het geschikte vakantiehuis in Sudetenland, zodat je zonder zorgen kan beginnen aan je vakantie in Polen.