Vakantiehuis in Silezië

Silezië is een provincie in het zuiden van Polen waar heel wat te beleven valt. Vanuit een vakantiehuis in Silezië liggen alle hoogtepunten van deze fascinerende regio binnen handbereik en maak je kennis met de cultuur en gastronomie van Polen. Bewonder een van de vele kastelen, dompel je onder in de rijkgevulde regionale industriële geschiedenis of ga op excursie in de adembenemende Zuid-Poolse natuur. Lees verder en ontdek deze bijzondere vakantiebestemming!

Meer met boten Silezië

Populaire vakantiehuizen - Silezië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Silezië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Silezië

Loading...

Steden in de buurt van je vakantiewoning

Rondom je vakantiehuis in Silezië liggen heel wat interessante steden. Katowice, de hoofdstad van Silezië, is onlosmakelijk verbonden met zijn industriële verleden. De industrie zorgde voor welvaart en maakte het mogelijk om prachtige gebouwen op te trekken. Vandaag de dag worden bijzondere arbeiderswijken als Nikiszowiec en Giszowiec, voormalige fabrieken en oude mijngebouwen grondig aangepakt en heropgewaardeerd, zodat je een bijzondere inkijk krijgt in het verleden van de stad. Andere hoogtepunten van Katowice zijn de kathedraal en het Museum van Silezië. Częstochowa, een andere industriestad, wordt dan weer vaak in één adem genoemd met het klooster van Jasna Góra, een populair bedevaartsoord voor pelgrims van over de hele wereld. Vervolg je ontdekkingstocht in Silezië en ontdek meer aantrekkelijke plekken als Bielsko-Biała, gelegen aan de voet van de Beskiden, en Cieszyn.

Uitzicht vanaf vakantiehuis in Silezië

Bezienswaardigheden, gastronomie en meer

Silezië is een regio waar achter elke hoek wel iets te zien is, van pittoreske dorpjes en historische kastelen tot magnifieke parken, elegante paleizen en kloosters. Het industriële verleden van de streek vertaalt zich in een ruime verzameling bezienswaardigheden waaronder treinsporen, mijnen, schachten en machines. Vooral de historische zilvermijn van Tarnowskie Góry moet je gezien hebben. Dit is een van de belangrijkste Centraal-Europese mijnbouwcentra, dat zelfs een plekje gekregen heeft op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een vakantie in Polen is niet compleet zonder geproefd te hebben van traditionele specialiteiten als szałot (een soort aardappelsalade) en kluski śląskie (Silezische dumplings). Dit alles spoel je door met een heerlijk Pools biertje. Heb je nog wat tijd over in je vakantieplanning? Bezoek dan Krakau, steek de grens over richting buurland Slovakije of kies voor een daguitstap naar de Tsjechische stad Ostrava. De mogelijkheden met een vakantiehuis in Silezië zijn - op zijn zachtst gezegd - uitgebreid!

Op avontuur in de Zuid-Poolse natuur

Wie Polen zegt, zegt wonderbaarlijke natuurpracht en dat geldt ook voor Silezië. De omgeving van je vakantiehuis in Polen biedt natuurliefhebbers talloze mogelijkheden om zich volop uit te leven en avontuurlijke dagtochten af te leggen. Silezië telt meerdere landschapsparken en in het zuiden, aan de grens met Slovakije, vind je dan nog eens de betoverende Silezische Beskiden waar wandelen, mountainbiken en - in de winter - skiën een waar genot is. Maar dat is niet alles. Klimmers kunnen hun ding doen op de rotsformaties van het hoogland Kraków-Częstochowa, terwijl het op de rivieren in de regio geweldig kajakken is. Of wat denk je van een uitstap naar de Błędów-woestijn? Maak je klaar voor onvergetelijke excursies en laat de natuur van Silezië je verrassen.

Huur een vakantiehuis in Silezië

Zoals je kon lezen, is Silezië een gevarieerde streek met voor elk wat wils. Een comfortabel vakantiehuis in Silezië is de geschikte uitvalsbasis om de fascinerende geschiedenis van deze streek te leren kennen en de sfeer op te snuiven in de steden. Onze vakantiewoningen liggen in een groene omgeving waar natuurliefhebbers het hele jaar door hun hart kunnen ophalen en de schoonheid van de plaatselijke natuur kunnen bewonderen. Wandelen, mountainbiken, skiën, kajakken: het is allemaal mogelijk in Silezië! Na een leuke tocht smul je in je vakantiehuis in Silezië van een heerlijke maaltijd en kom je helemaal tot rust dankzij het gezellige interieur. Een grote vakantiewoning in Silezië biedt elk lid van je reisgezelschap de ruimte om even op adem te komen en te genieten van wat privacy. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras, maar ook de koudere maanden hebben hun charme met knusse avonden voor de warme haard. Bekijk nu ons aanbod aan vakantiehuizen in Silezië en kies jouw favoriete accommodatie!