Vakantiehuis in Mazurië

In de noordoostelijke Poolse regio Mazurië beleef je bijzondere vakantiemomenten. De veelzeggende bijnaam “land van de duizend meren” verklapt meteen de grootste trekpleister: ontelbare meren die afwisselen met groene akkers, bossen, slingerende rivieren en heuvels. Met zo'n gevarieerde natuurpracht kan het niet anders dan dat hier heel wat activiteiten mogelijk zijn. Een actieve vakantie combineer je met een ontdekkingstocht langs interessante bezienswaardigheden en charmante steden, terwijl je hier en daar ook een gastronomische stop inlast. Huur een vakantiehuis in Mazurië en verken deze ongerepte Poolse bestemming!

Meer in Mazurië

Populaire vakantiehuizen - Mazurië

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Mazurië

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Mazurië

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Mazurië

Loading...

De schoonheid van de Mazurische natuur

De duizenden meren van het Mazurisch Merenplateau zijn een schitterend decor voor een natuurvakantie. De ontelbare blauwe meren ontstonden tijdens het Pleistoceen en vormen samen met muisstille bossen en glooiende heuvels een feeëriek en kleurrijk landschap. Rond je vakantiehuis in Mazurië liggen verschillende niet te missen parels van de lokale natuur. Ontdek het Śniardwymeer - het grootste meer van Polen - of de moerassen van het Nationaal Park Biebrza. De uiteenlopende fauna is al even indrukwekkend als de flora. Zo leven er in het beschermde Oerbos van Białowieża Europese bizons en lynxen. Het Łuknajnomeer, een UNESCO-biosfeerreservaat, is dan weer de broedplaats van de zeldzame knobbelzwaan. Hou je verrekijker in de aanslag terwijl de zonsondergang de meren in een prachtige gloed hult.

vakantiehuis in Mazurië

Actieve vakantie in het Poolse merengebied

Vanuit een vakantiehuis in Polen ontdek je de natuur van Mazurië en beleef je een actieve vakantie. De vele adembenemende meren, rivieren en kanalen zijn een waar watersportparadijs. Lokale bedrijfjes zetten je graag op weg naar activiteiten als zeilen, kajakken, paddlesurfen, windsurfen, vissen, waterskiën en duiken. Verken de Krutynia-rivier of tel de eilanden tijdens de verkenning van een meer. Op het vasteland liggen dan weer veel mogelijkheden voor fietsers en wandelaars. Blijf aan de mooie waterkant of duik het bos in waar je enkel het gefluit van de vogels hoort. Stap op een veerboot, zie het landschap voorbijglijden en zet daarna je tocht verder. De zomer is het aangenaamste seizoen in Mazurië, maar ook tijdens de wintermaanden hoef je niet stil te zitten. Ijsvissen, crosscontrountryskiën of een sneeuwmobieltocht zijn enkele van de winteropties. 's Avonds warm je op in je vakantiehuis in Mazurië en haal je alle mooie momenten van die dag nog eens naar boven.

Steden en bezienswaardigheden

In de omgeving van je vakantiehuis in Mazurië liggen aangename steden, schilderachtige dorpjes en interessante culturele bezienswaardigheden. Slenter door het pittoreske historische centrum van Olsztyn of ontdek de barokke kerk en het koninklijk kasteel van Tykocin. Andere aangename plekken om te vertoeven zijn Węgorzewo, Giżycko en Mikołajki. De architectuur in Mazurië verdient een bijzondere vermelding. Gotische kastelen en kerken opgetrokken in rode baksteen nemen je mee naar het vroegere Oost-Pruisen. Prachtige voorbeelden zijn het kasteel van Reszel en de kathedraal van Olsztyn. Andere niet te missen trekpleisters zijn de Wolfsschanze, het hoofdkwartier waar Hitler veel tijd doorbracht tijdens de Tweede Wereldoorlog, en de barokke kerk van de Heilige Linde (Święta Lipka).

Huur een vakantiehuis in Mazurië

Tijdens welk seizoen je ook reist, een vakantiehuis in Mazurië is de ideale verblijfplaats voor een vakantie met je gezin, vrienden of partner. En heel wat huiseigenaren verwelkomen ook je favoriete huisdier met open armen. In een vakantiehuis in Mazurië is alle comfort aanwezig om helemaal tot rust te komen. Je geniet er van privacy en de flexibiliteit om je eigen reisschema te volgen. Heerlijk toch? Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Mazurië wordt je omringd door de schitterende natuur en in veel gevallen verblijf je vlak aan het water. Je kan dus perfect van aan je accommodatie vertrekken voor mooie wandelingen, fietstochten of avonturen op of aan de meren. In het merenlandschap rond je vakantiewoning liggen daarnaast charmante steden en authentieke dorpjes met architecturale parels en uitstekende restaurants. Mazurië beschikt over alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie! Waarom nog twijfelen? Boek een vakantiehuis in Mazurië en ontdek het fascinerende merengebied van Polen.