Vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin

Polen is een prachtig land met voor elk wat wils. Een van de meest interessante Poolse vakantieregio's is zonder twijfel de Hoogvlakte van Lublin. De rijke geschiedenis van deze streek is nog steeds aanwezig in het straatbeeld van de regionale steden. Maak je klaar voor een vakantie vol bezienswaardigheden, onaangeroerde natuurpracht en Poolse specialiteiten. Huur een vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin en ontdek deze soms wel vergeten Poolse uithoek!

De stad Lublin in Polen

Populaire vakantiehuizen - Lublin

Loading...

Waar ligt de Hoogvlakte van Lublin?

De Hoogvlakte van Lublin ligt in het woiwodschap Lublin, in het zuidoosten van Polen. De rivieren de Wisła en de Westelijke Boeg vormen de natuurlijke grenzen van dit hoofdzakelijk rurale gebied, dat een oppervlakte heeft van 7200 km² en maximaal 314 meter boven de zeespiegel reikt. De regionale cultuur, geschiedenis en keuken ervaar je in steden als Lublin, Chełm, Zamość, maar ook aan natuurpracht is er geen gebrek in deze regio. Vanuit een vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin beleef je een gevarieerde vakantie met leuke activiteiten voor jong en oud.

Reis door de geschiedenis in de steden

Tijdens een vakantie op de Hoogvlakte van Lublin kan je een uitstap maken naar verschillende aantrekkelijke historische steden. In de stad Lublin bijvoorbeeld kijk je je ogen uit met talloze hoogtepunten, zoals de architectuur van het historische centrum, het Rynek-plein, het kasteel of de Sint-Johanneskathedraal. In het voormalige concentratiekamp Majdanek leer je meer over een donkere episode uit de plaatselijke geschiedenisboeken. Zamość beschikt dan weer over een magisch historisch centrum dat uitgeroepen is tot UNESCO-werelderfgoed. Je zal begrijpen waarom wanneer je op de Grote Markt naar het geweldige stadhuis staat te turen en de 17de-eeuwse Armeense koopmanshuizen bewondert. Andere aanraders om te bezoeken vanuit je vakantiehuis in Polen zijn Chełm en Kazimierz Dolny, pittoresk gelegen aan de Wisła.

Tips voor een vakantie in de natuur

Laat de steden even voor wat ze zijn en trek de ongerepte natuur van Polen in. Het Nationaal Park Roztocze werd in het leven geroepen om de bijzondere natuur van het middelste gedeelte van het Roztocze-heuvelgebied te beschermen. Observeer het landschap met groene heuvels, bijzondere plant- en diersoorten en bossen met bomen van wel vijftig meter hoog. Het kabbelende water van de rivier de Wieprz zorgt voor welgekomen afkoeling in de zomer. Een andere uitstekende optie in de buurt van je vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin is het Nationaal Park Poleski, een beschermd gebied met onder meer moerassen, bossen en karstmeren.

Smul van de Poolse gastronomie

Tussen alle leuke uitstappen door mag je natuurlijk niet vergeten te smullen van de heerlijke Poolse keuken. Geniet van specialiteiten als pierogi (Poolse dumplings), forszmak (een stoofpotje met vlees) en makowiec (Pools gebak met maanzaad) en ontdek de regionale varianten van deze klassiekers. Of doe inkopen en maak je eigen versie in de keuken van je vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin. Aan jou de keuze!

Huur een vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin

De Hoogvlakte van Lublin is een fantastische vakantiebestemming waar heel wat te zien en te beleven valt. En wat is een beter startpunt van je ontdekkingstocht dan je eigen vakantiehuis op Hoogvlakte van Lublin? Wanneer je in een vakantiewoning van NOVASOL verblijft, geniet je van privacy en kan je je eigen vakantieplanning volgen. Onze huiseigenaren doen de rest en zorgen ervoor dat je je helemaal thuis voelt dankzij het gezellige interieur en de uitstekende voorzieningen. Vanuit je vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin kan je kiezen voor uitstappen naar leuke steden en mooie natuurplekjes. Geniet van de sfeer in de stad Lublin of ga op schok in het charmante Zamość. Ook natuurliefhebbers komen in deze regio volop aan hun trekken en vinden er eindeloze mogelijkheden om te wandelen of te fietsen. Na actieve dagen in de natuur is het heerlijk vertoeven op het zonnige terras of in de knusse woonkamer van je vakantiehuis op de Hoogvlakte van Lublin. Ga vandaag nog op zoek naar de perfecte vakantiewoning en start met volle overtuiging aan je avontuur in Polen!