Vakantiehuis in Klein-Polen

Klein-Polen is een van de zestien Poolse provincies, gelegen aan de Slowaakse grens. Deze regio biedt voor elk wat wils, of je nu van cultuur, natuur of gastronomie houdt. Laat je betoveren door Krakau, een van de mooiste steden van Europa. Ervaar de charme van authentieke stadjes en dorpjes, de magie van historische kastelen en de overweldigende schoonheid van de natuur. Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Klein-Polen wacht je achter elke hoek een unieke belevenis. NOVASOL neemt je mee naar Klein-Polen en vertelt je alles over deze bijzondere regio!

Krakau stad in Polen

Populaire vakantiehuizen - Klein-Polen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Klein-Polen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Klein-Polen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Klein-Polen

Loading...

Ontdek het “Florence van Polen”

Krakau is een must-visit vanuit je vakantiehuis in Klein-Polen. Deze prachtige stad aan de Wisla-rivier is een van de Midden-Europese cultuursteden bij uitstek en wordt door velen in het rijtje van de mooiste steden van Europa geplaatst. Er hangt het hele jaar door een gezellige sfeer. Slenter door de elegante straten van Stare Miasto (het historische centrum), geniet van de gezellige drukte op het Rynek Głowny-plein of verken de levendige historische joodse wijk. Bezichtig interessante bezienswaardigheden, zoals het kasteel en de kathedraal van Wawel, of bezoek een van de vele musea. In Krakau kijk je werkelijk je ogen uit, niet alleen op geschiedkundig en cultureel vlak, maar ook qua gastronomie! Vergeet voor je terugkeert naar je vakantiehuis in Klein-Polen dan ook niet te proeven van overheerlijke Poolse specialiteiten, zoals pierogi (dumplings).

Vakantiehuis in Klein-Polen

Andere bezienswaardigheden in Klein-Polen

Klein-Polen is echter veel meer dan Krakau alleen. Rondom je vakantiehuis in Polen stuit je op authentieke stadjes, pittoreske dorpjes, historische kastelen en religieuze sites. Tarnow met zijn schilderachtige historische centrum, de kleurrijke huisjes van Zalipie, of Lanckorona en zijn negentiende-eeuwse houten huizen zijn te missen tijdens een vakantie in Klein-Polen. Kalwaria Zebrzydowska is een populair bedevaartsoord en Tyniec pronkt met een op een kalksteenrots gebouwde benedictijnenabdij. Klein-Polen omvat heel wat populaire historische trekpleisters. In Wieliczka bijvoorbeeld ontdek je een van de oudste zoutmijnen ter wereld. In het voormalige concentratiekamp Auschwitz stap je recht in een van de zwartste bladzijden uit de moderne geschiedenis, en ook in de Schindlerfabriek leer je meer over deze periode.

Duik de adembenemende Poolse natuur in

Een vakantiehuis in Klein-Polen is hét geschikte startpunt voor avonturen in de schitterende natuur met jong en oud. Hoge bergen, rivieren, groene valleien en weidse bossen kleuren het landschap van Klein-Polen en vormen het decor voor talloze leuke activiteiten. Wandel door de weelderige natuurpracht in het Nationaal Park Tatra en maak een tussenstop aan het oogverblinde Morskie Oko-meer. De kloof van de Dunajec-rivier in het Nationaal Park Pieniny is een fantastische plek om te raften, terwijl het Nationaal Park Ojców bezoekers charmeert met grotten, ravijnen, bijzondere rotsformaties en schilderachtige rivierdalen. Ook mountainbiken, vissen en klimmen zijn activiteiten die je dichter bij de lokale natuur brengen. En je kan ook skiën in Klein-Polen! Het dorp Zakopane, de winterhoofdstad van Polen, en de omliggende bergen kleuren in de winter sneeuwwit en zorgen voor uren skiplezier.

Een vakantiehuis in Klein-Polen huren

Een vakantiehuis in Klein-Polen vormt het perfecte startpunt voor jouw vakantie in het zuiden van Polen. In een vakantiewoning van NOVASOL zijn alle voorzieningen aanwezig om je vakantie zo comfortabel mogelijk te maken. Bovendien biedt je accommodatie voldoende ruimte om je terug te trekken na een leuke dag. In de keuken van je vakantiehuis in Klein-Polen bereid je heerlijke maaltijden voor het hele gezin, zodat je volop van elkaars gezelschap kan genieten. Daarnaast ben je nergens aan gebonden en vul je je dagen flexibel in. Vanuit onze zorgvuldig geselecteerde vakantiehuizen in Klein-Polen sta je zo in de schitterende Poolse natuur waar vermakelijke activiteiten in het verschiet liggen. Dankzij de uitstekende ligging van je vakantiewoning haal je echt alles uit je vakantie. Zo liggen de bloedmooie stad Krakau, de vele charmante dorpen en de belangrijkste bezienswaardigheden uit de streek binnen handbereik. De perfecte vakantie in Zuid-Polen? Die begint met NOVASOL in een vakantiehuis in Klein-Polen. Ontdek nu ons aanbod!