Vakantiehuis Polen - voor geweldige vakanties

Steeds meer toeristen komen naar Polen om dit fascinerende land te ontdekken. Dat is ook niet zo verwonderlijk gezien het gevarieerde landschap met witte zandstranden aan de Oostzeekust en de sneeuwzekere bestemmingen in de Hoge Tatra, de Karpaten en het Reuzegebergte in het zuiden. Wie op zoek is naar ongerepte natuur en een breed scala aan meren, is bij de Masuren aan het juiste adres. Dit gebied ligt in het voormalige Oost Pruissen. Ben je een liefhebber van kunst en cultuur? Breng in dat geval eens een bezoek aan Danzig, Krakau, Warschau en Breslau. Polen is echt een vakantiebestemming geworden. Ontdek zelf dit land vanuit je vakantiehuis in Polen.

Vakantiehuis Polen

Populaire vakantiehuizen - Polen

Loading...

Waarom een vakantiehuis in Polen huren?

  • Een interessante geschiedenis

  • Mooie stranden

  • Uitdagende skigebieden

  • Vakantiehuis dicht bij Krakau of Warschau

  • Prachtige Nationale Natuurparken

  • Een goede prijs/ kwaliteit

Vakantiehuis Polen - de beste selectie

Het aanbod aan vakantiehuizen in Polen heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Daarnaast is ook de infrastructuur erg verbeterd. Wij bieden vakantiehuizen in de Beskiden tot aan de Masuren. De gunstige prijzen zorgen ervoor dat families met kinderen zich hier prima kunnen vermaken. Het is tevens een aantrekkelijke bestemming voor jagers en vissers. De bevolking is erg gastvrij en dit zorgt voor een zeer aangenaam verblijf in Polen. Ervaar de gastvrijheid vanuit uw bungalow in Polen.

Polen ligt in Midden-Europa. In het westen ligt het tegen Duitsland, in het zuiden tegen Tjechië en Slowakijë, in het oosten tegen Wit-Rusland, Oekraïne en Litauwen en in het noorden tegen de Russische exclave Kaliningrad en de Oostzee. De hoofdstad is Warschau en heeft ongeveer 1,7 miljoen inwoners. Andere grote steden zijn Krakau,  Wroclaw, Lublin en Poznañ. Door de val van het communisme in 1989 is er veel veranderd.

Polen is lid van verschillende organisaties. Zo ook van de Europese Unie. De naam Polen is afgeleid van `de Slavische stam der Polanen`, dit betekent mensen van het veld. Het land heeft zijn eigen architectonische stijl en dit is terug te zien in de vele kerken, paleizen, kastelen en patriciershuizen. De Tweede Wereldoorlog heeft veel verwoestingen aangericht. Ondanks dat zijn er talrijke historische monumenten terug te vinden van wereldklasse. Al deze historische monumenten kunt u bekijken wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Polen.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Polen heeft vele oude stadjes die zeer de moeite waard zijn om te bezichtigen. Ook zijn er 23 nationale parken. In de stad £ódŸ liggen ongeveer 180.000 Joodse graven. Wintersport kan ook goed uitgeoefend worden in Polen. Dit kan van december tot en met april. Auschwitz is het naziconcentratie- en vernietigingskamp wat zeer bekend is door de Tweede wereldoorlog. Het is een werelderfgoed. Wacht dus niet langer en boek uw vakantiehuis of appartement in Polen via NOVASOL vakantiehuizen!