Vakantiehuis in Burgenland

Een vakantiehuis in Burgenland huren is een fantastisch idee! Burgenland is de meest oostelijk gelegen deelstaat van Oostenrijk en grenst aan Slovakije, Hongarije en Slovenië. Voor een gevarieerde vakantie heb je met Burgenland de juiste bestemming uitgekozen. Je vindt er prachtige groene natuur, een van de grootste meren van Oostenrijk, imposante kastelen en paleizen, een ruim aanbod aan activiteiten voor jong en oud en uitstekende wijnen. Het is bovendien heerlijk kalm in de minst bevolkte Oostenrijkse deelstaat en ook de zon schijnt er overvloedig met zo'n 300 zonnige dagen per jaar. Boek het perfecte vakantiehuis in Burgenland en laat je betoveren!

Natuur in Burgenland

Populaire vakantiehuizen - Burgenland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Burgenland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Burgenland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Burgenland

Loading...

De natuur van Burgenland

Burgenland oefent een grote aantrekkingskracht uit op actieve reizigers en natuurliefhebbers. Het landschap rond je vakantiehuis in Burgenland is niet bergachtig zoals elders in Oostenrijk, maar wel vlak tot heuvelachtig waardoor je de regio ook met de allerkleinsten kan verkennen. Volg een van de vele wandelpaden of ga fietsen op de meer dan 2500 kilometer aan fietsroutes, die zowel gezinnen als avontuurlijke mountainbikers op hun wenken bedienen. Hét hoogtepunt van de lokale natuur is zonder twijfel het steppelandschap van het Nationaal Park Neusiedler See-Seewinkel (UNESCO-werelderfgoed). In dit nationale park vind je bijzondere rietvlaktes, soms droogvallende waterpoelen en unieke diersoorten als de balkanmeerkikker, de donaukamsalamander en talloze vogelsoorten. Het vormt een paradijs voor wandelaars, fietsers en ruiters, maar ook voor kajakkers, windsurfers en zeilers. Zij kunnen zich in het nationale park volledig laten gaan op de ondiepe Neusiedler See, het grootste Centraal-Europese steppemeer, waar het bovendien ook heerlijk én veilig zwemmen is.

Heuvels in Burgenland

Bezienswaardigheden in Burgenland

Naast de natuur heeft Burgenland ook heel wat andere bezienswaardigheden in petto. Eisenstadt, de hoofdstad van Burgenland, verleidt bezoekers met het fenomenale Schloss Esterházy, een imposant dertiende-eeuws paleis. Eisenstadt is onlosmakelijk verbonden met  de componist Joseph Haydn en herbergt dan ook tal van bezienswaardigheden die naar de componist verwijzen, zoals het Haydnmausoleum, het barokke Haydnhuis en de Haydnkerk. Overal verspreid in Burgenland liggen nog meer indrukwekkende kastelen en paleizen die je kan verkennen tijdens de kastelenroute door de streek. Vertrek vanuit je vakantiehuis in Burgenland en ontdek prachtexemplaren als Burg Lockenhaus en Burg Forchtenstein. Andere aanraders zijn Rust, Güssing, het barokke kasteel van Kittensee, de basiliek van Frauenkirchen en de charmante nabijgelegen Hongaarse stad Sopron. En als je met kinderen reist, sla dan zeker Familypark, een pretpark vol leuke attracties, niet over!

vakantiehuis in Burgeland

Volop genieten van wijn en wellness

Uit de wijngaarden van Burgenland worden - dankzij het uitstekende klimaat - voortreffelijke witte, rode, rosé- of dessertwijnen geboren die de smaakpapillen van menig reiziger verwennen. Geniet in een van de charmante dorpjes bij een glas wijn van een lekker lokaal stukje vlees of vis, ga tijdens een fietstocht door de wijngaarden langs bij een lokale wijnboer of snuif de sfeer op tijdens een wijnfestival. En om jezelf volledig in de watten te leggen, kan je 's avonds terecht in een van de vele spa's rond je vakantiehuis in Oostenrijk.

Huur een vakantiehuis in Burgenland

Een vakantiehuis in Burgenland van NOVASOL is de perfecte uitvalsbasis voor een onvergetelijke vakantie. Je wordt omgeven door de prachtige Oostenrijkse natuur en de lokale wijngaarden en verblijft op een steenworp afstand van een kindvriendelijk meer. Tijdens je vakantie liggen talloze activiteiten voor alle leeftijden in het verschiet. Ook de mooiste steden en dorpen en de indrukwekkende kastelen en paleizen liggen maar net om de hoek van je vakantiewoning, net als buurland Hongarije. In een vakantiehuis in Burgenland ervaar je privacy, comfort en flexibiliteit om je vakantie in te delen zoals jij dat wil. Afhankelijk van de woning waar jij voor kiest, kan je genieten van voorzieningen zoals een goed uitgeruste keuken, een haard, een sauna of een buitenzwembad. Deze faciliteiten zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in je vakantiewoning. Kom na een heerlijke zomerdag vol leuke activiteiten tot rust met een glas wijn in je gezellige vakantiehuis in Burgenland. Neem vandaag nog een kijkje naar ons gevarieerde aanbod!