Vakantiehuis in Zuid Noorwegen

NOVASOL deelt Zuid-Noorwegen in twee regio’s in: het binnenland en de kust. Het "Sørlandet" (de kuststreek) wordt ook wel de Noorse Riviera genoemd. Het is een van de populairste en oudste zomervakantiegebieden in Noorwegen.

In de definitie van NOVASOL bestaat Zuid-Noorwegen uit het zuidelijke deel van Telemark, Aust- en Vest-Agder. De kustregio is het dichtst bevolkt, in het bijzonder rondom de grote steden. In het binnenland leeft de bevolking meer verspreid en in het noorden liggen enkele uitgestrekte weide- en berggebieden.

In Kristiansand (Kjevik) vind je een vliegveld. Daarnaast zijn er veerverbindingen met Denemarken op de routes Kristiansand-Hirtshals en Kristiansand-Fredrikshavn. Kristiansand, in de zuidelijkste punt van Noorwegen, is de grootste stad in deze regio. De stad werd in 1641 door de Deense koning Christian IV gesticht. Kristiansand staat bekend om de houten huizen in het stadsdeel "Posebyen". Elf kilometer ten zuiden van Kristiansand ligt het dieren- en attractiepark, een paradijs voor kinderen van alle leeftijden.

vakantiehuis Zuid Noorwegen

Populaire vakantiehuizen - Zuid-Noorwegen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Zuid-Noorwegen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Zuid-Noorwegen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Zuid-Noorwegen

Loading...

Langs de kust

Langs de kust, ten oosten en westen van Kristiansand, liggen de schilderachtige badplaatsen Brevik, Kragerø, Risør, Tvedestrand, Arendal, Grimstad, Mandal, Farsund en Flekkefjord. Deze vriendelijke plaatsen met hun bijzondere atmosfeer, witte houten huisjes en smalle gepleisterde straatjes vragen gewoon om een romantische wandeling of ontdekkingstocht. In de haven wemelt het van activiteit, bezoekers, boten in alle formaten en vissers, die hun vangst te koop aanbieden. Tegen de avond vullen de straten zich met toeristen, die een heerlijk diner nuttigen, naar een concert gaan of genieten van de heldere zomernacht onder het Noorse firmament.

Het binnenland

Het binnenland ligt meer verborgen en ongestoord. Hier kan men zich terugtrekken en van de rust genieten. Bergen en dalen geven het gevoel van geborgenheid en men kan hier dagenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. NOVASOL biedt onder meer in Knaben, Tovdal, Byglandsfjord en Krågland vakantiehuizen in Noorwegen aan.