Vakantiehuis in Nord-Trøndelag

Het Noorse Nord-Trøndelag vormt het noordelijke deel van de provincie Trøndelag en is een unieke vakantiebestemming om kennis te maken met Centraal-Noorwegen. Het is de perfecte regio voor wie helemaal tot rust wil komen en even aan alles wenst te ontsnappen. De natuur is er ongerept en wordt gekenmerkt door fjorden, eilandjes, rivieren, meren, bergen en bossen. Natuurliefhebbers zullen dus absoluut hun gading vinden tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Nord-Trøndelag, maar ook de geschiedenis van de streek is boeiend. Lees verder en kom alles te weten over deze fascinerende regio in Midden-Noorwegen!

Natuur in Nord-Trøndelag

Populaire vakantiehuizen - Nord-Trøndelag

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Nord-Trøndelag

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Nord-Trøndelag

Loading...

Natuur en activiteiten

Het mag duidelijk zijn dat de natuur de onbetwiste ster is van Nord-Trøndelag en je zal snel merken waarom wanneer je voor een vakantiehuis in Noorwegen kiest. Laat je in vervoering brengen door het ongerepte karakter van de natuur, ga al wandelend of al fietsend op ontdekking op oude pelgrimsroutes en maak kennis met de unieke fauna en flora. Nord-Trøndelag omvat enkele nationale parken die je niet mag overslaan. In Nationaal Park Blåfjella-Skjækerfjella bijvoorbeeld kom je terecht in een stukje ongerepte Noorse wildernis met een gevarieerd landschap met bossen, moerassen, meren en bergen en heel wat wandelpaden. Het bergachtige Nationaal Park Borgefjell - met pieken tot wel 1699 meter - is dan weer de enige plek in Noorwegen waar de poolvos nog leeft. Ook voor wie graag aan het water vertoeft, zijn er heel wat opties in de vorm van fjorden, rivieren, meren en de lange kustlijn aan de Noorse Zee. Ga met z’n allen vissen in visrijke rivieren zoals de Namsen of kajakken op de Noorse wateren en geniet van een adembenemende natuurlijke setting, zoals het Snåsavatnet-meer of het ontroerend mooie Eidsvatnet-meer. Skiliefhebbers kunnen zich volop uitleven op de pistes van Grong en Meråker en ’s avonds heerlijk opwarmen in hun vakantiehuis in Nord-Trøndelag.

vakantiehuis in Nord-Trøndelag

Cultuur en geschiedenis in Nord-Trøndelag

De provincie Trøndelag speelt al sinds de tijd van de vikingen een belangrijke rol in de geschiedenis van Noorwegen. Vanuit je vakantiehuis in Nord-Trøndelag is de stad Trondheim nooit ver weg. Slenter er door Bakklandet, het kleurrijke oude gedeelte, en ontdek de plek waar koning Olav Tryggvason in 997 besloot zich te vestigen. In Stiklestad liet Olav II Haraldsson dan weer het leven tijdens de Slag bij Stiklestad, een van de belangrijkste veldslagen in de Noorse geschiedenis die elk jaar nagespeeld wordt in het dorp. In het Stiklestad Nasjonale Kultursenter kom je meer te weten over deze epische veldslag. Snuif de lokale cultuur op in plekken als Steinkjer en proef van de Noorse keuken in een van de lokale restaurants. Langs de kust vind je dan weer pittoreske kustplaatsen zoals het interessante Rørvik, gelegen in een omgeving met eilanden zover het oog reikt.

Vind het perfecte vakantiehuis in Nord-Trøndelag

Een vakantiehuis in Nord-Trøndelag is de perfecte uitvalsbasis om te genieten van een magische vakantie in Midden-Noorwegen. Verblijf in accommodatie van NOVASOL en laat je omringen door overweldigende natuurpracht. Vertrek van aan je vakantiewoning voor heerlijke wandelingen met het hele gezin of ga vissen in nabijgelegen kabbelende riviertjes en maak een heerlijk visgerecht klaar in je goed uitgeruste keuken. Na een mooie lange dag in de natuur is het 's avonds heerlijk relaxen voor de knusse haard. In een vakantiewoning geniet je van talloze voorzieningen en privacy en ga je een authentieke Noorse ervaring tegemoet. Geniet 's ochtends van het gefluit van de vogels en vul je longen met zuivere lucht, terwijl je kinderen ravotten rondom je vakantiehuis in Nord-Trøndelag. Zowel gezinnen, groepen vrienden en koppels zullen in Nord-Trøndelag een geslaagde actieve of ontspannende vakantie beleven. Klinkt dit alles als een droom? Wel, dat is het niet. Het enige wat je moet doen is in ons aanbod op zoek gaan naar je favoriete vakantiehuis in Nord-Trøndelag en je kan je koffers al beginnen te pakken.