Vakantiehuis in Noord-Noorwegen

Noord-Noorwegen beslaat de drie provincies Nordland, Troms en Finnmark. NOVASOL heeft vakantiehuizen in Nordland en Troms met de focus op de eilandengroepen Lofoten en Vesterålen. Noord-Noorwegen maakt ca. 35% van de complete Noorse oppervlakte uit en is het dunst bevolkte gebied van Noorwegen met gemiddeld 2,4 inwoners per km²!

’s Zomers fascineert Noord-Noorwegen met de heldere nachten, de midzomernachtzon (eind mei tot midden juli), ’s winters met het poolnachten (december tot midden januari) en het noorderlicht. De natuur is eindeloos en vol prachtige contrasten en vraagt erom, ongeacht van de periode, ontdekt te worden.

Ferienhaus Nord-Norwegen

Populaire vakantiehuizen - Noord-Noorwegen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Noord-Noorwegen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Noord-Noorwegen

Loading...

Verblijven aan het einde van de wereld in een vakantiehuis

Als je op vakantie gaat naar Noord-Noorwegen is het belangrijk dat je je realiseert dat de afstanden hier enorm zijn. Er bevindt zich niet om elke bocht een dorp. Dit spaarzaam bevolkte deel van het land biedt uiteraard voldoende cultuuractiviteiten en transportmogelijkheden. Daarom is het zinvol uw reis en verblijf goed voor te bereiden. In de zomermaanden juni tot augustus bezoeken toch velen deze wonderschone omgeving. Het activiteitenaanbod is in die periode groter, net als de transportmogelijkheden en de capaciteit van de veerponten. Maar je moet je heen- en terugreis vooraf reserveren.

Eenmaal in je vakantiehuis in Noorwegen aangekomen, bevind je je werkelijk aan het eind van de wereld. Ver, ver weg van stress en hectiek. Hier bepaalt de natuur, middels klimaat en daglicht, het tempo. De mensen hebben hier geleerd dat het geen zin heeft te proberen de natuurkrachten te weerstaan. Het is eenvoudiger samen te werken met de natuur. In de zomer kan men bijvoorbeeld de vissers ’s nachts in actie zien op zee. Of de mensen die om 11 uur ’s avonds hun huis staan te verven of na middernacht nog even bij hun buren langsgaan.

Welkom in Noord-Noorwegen - een andere belevenis!

Vanwege de lage bevolkingsdichtheid en het enorme oppervlakte zijn de transportmogelijkheden hier beperkt. Plan uw reis daarom goed. Bodø, Evenes en Tromsø hebben vliegvelden met directe verbindingen naar Oslo. Aan zee regeert de Hurtigruten (snelle bootverbinding) met dagelijkse afvaarten richting noord en zuid vanaf circa 20 aanlegplaatsen langs de kust. De veerponten en snelle boten verbinden de kleine gemeentes met het vaste land en de grotere steden. Het vakantiehuis biedt u het ideale uitgangspunt voor uw vakantie.