Vakantiehuis in Noorwegen

Noorwegen is een land waar je moet zijn geweest, zeker als u een natuurliefhebber bent. Gezellig samenzijn staat in het middelpunt wanneer u kiest voor uw vakantie in een vakantiehuis in Noorwegen. Wacht niet langer en boek nu uw favoriete vakantiehuis in Noorwegen. De Noorse natuur is inspirerend en biedt verschillende mogelijkheden om activiteiten te ondernemen voor zowel jong als oud.

vakantiehuis Noorwegen

Populaire vakantiehuizen - Noorwegen

Loading...

Waarom een vakantiehuis in Noorwegen huren?

  • Spectaculaire natuur

  • Panoramische vergezichten

  • Actie & avontuur

  • Vismogelijkheden

  • Wintersport

  • Het Noorderlicht

Jouw ideale vakantiehuis in Noorwegen

Noorwegen verwelkomt u met liefde. Het land beschikt over een prachtige natuur, dichte bossen, diepe fjorden, hoge gebergten en een ruige, lange kustlijn. Het is natuurlijk niet meer dan vanzelfsprekend dat Noorwegen – meer dan welk land dan ook – vakantiehuizen aanbiedt met uitzicht over de fjorden. Denkt u zich eens in: u zit lekker binnen met een kop thee in uw hand, dromend over de plannen van de volgende dag en kijkend naar de ondergaande zon in het water. Lijkt u dit wel wat, boek dan nu uw vakantiehuis in Noorwegen!

Noorwegen vakantieland

In Noorwegen wonen ca. 5 miljoen mensen en met een bevolkingsdichtheid van 13 per km2 is Noorwegen één van de dunbevolktste landen ter wereld. In Noorwegen wonen voor een groot deel (75%) nog de oorspronkelijke bewoners. U vindt hier nog ongerepte natuurlandschappen, waar u zich in alle vrijheid kunt bewegen. Of u nou naar de grote steden afreist of een bezoek brengt aan één van de kleinere plaatsen, u kunt in Noorwegen heerlijk genieten van de rust en de natuur, de frisse lucht inademen en een blik werpen naar de mooie heldere hemel. Reis door de natuur en droom weg. Boek nu uw vakantiehuis in Noorwegen.

Het natuurlandschap

Noorwegen is bergachtig en bestaat uit een gevarieerd aanbod aan landschappen. U vindt hier steile en wilde gebergtes, brede en smalle gedeeltes en heuvellandschappen. De kustlijn is lang (ca. 25.000 km) en bestaat uit veel fjorden en eilandjes. 3% van het totale landoppervlak wordt bewoond/beheerd, 25% bestaat uit bosgebied en het overige gedeelte wordt bedekt door gebergten en hoogvlaktes. Ongeveer 20% van Noorwegen ligt boven de 900 meter.

Vakantie in elk seizoen

Noorwegen heeft, in tegenstelling tot veel andere landen in Europa, vier onmiskenbare jaargetijden. De winter vindt plaats tussen november en december, er ligt dan veel sneeuw en de temperaturen komen doorgaans niet boven de 5°C. De lente vindt plaats tussen maart en mei, dan staat alles in bloei. De zomer, van juli tot augustus, is vaak redelijk warm en hier komen de flora en de fauna geheel tot leven. De herfst doet zijn intrede aan het einde van augustus. Dan kunt u gerust weer warme kleding aantrekken. De natuur is in deze periode erg mooi, door de mooie herfstkleuren.