search

Vakantiehuis in Rome

Huur een vakantiehuis in Rome en ontdek een van de mooiste steden ter wereld. De verleidelijke hoofdstad van Italië en de regio Lazio is een geweldige vakantiebestemming die je minstens eenmaal gezien moet hebben in je leven. Het is een plek met fascinerende monumenten uit glorierijke periodes, culturele hoogtepunten, lekker eten en een magische historische binnenstad (UNESCO-werelderfgoed). De perfecte citytrip is in de "Eeuwige Stad" dan ook geen droom maar pure werkelijkheid. Boek jouw favoriete vakantiewoning in Rome bij NOVASOL en beleef een buitengewone vakantie!


Ontdek de vele bezienswaardigheden van Rome

We raden bij aankomst in je vakantiehuis in Rome aan om meteen je koffers uit te pakken. Zo kan je direct beginnen aan je ontdekkingstocht van deze onweerstaanbare stad! De vraag is alleen waar je start, want achter elke hoek valt er wel iets te zien, van eeuwenoude kerken en barokke fonteinen tot elegante renaissancepaleizen. Een doordeweekse wandeling door de straten van Rome zal daardoor al snel aanvoelen als een avontuurlijke reis door de tijd, gekruid met de nodige Italiaanse koffiepauzes natuurlijk.

Hét symbool van Rome is natuurlijk het Colosseum. Dit indrukwekkende amfitheater dateert uit de eerste eeuw n.Chr., de tijd dat het Romeinse Rijk de plak zwaaide in het Middellandse Zeegebied. Het behoort tot de zeven nieuwe wereldwonderen en verdient dus zeker een bezoek wanneer je in een vakantiehuis in Lazio verblijft.

De miljoenenstad Rome heeft echter nog veel meer moois en interessants te bieden. Denk maar aan het Forum Romanum, de Trevifontein, de Spaanse Trappen … In de kleurrijke wijk Trastevere stap je een droomwereld binnen van charmante kasseistraatjes en met klimop begroeide muren. Dit is de ideale plek om een terrasje te doen en te proeven van de heerlijke Italiaanse keuken.


Bezoek het Vaticaan vanuit je vakantiewoning in Rome

Een bijzondere belevenis vanuit je vakantiehuis in Rome is een uitstap naar het Vaticaan, het kleinste onafhankelijke land ter wereld. Dit staatje is slechts 0,44 vierkante kilometer groot, maar herbergt toch enkele niet te missen pareltjes. Voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel, een van de vele onbetaalbare schatten van de Vaticaanse Musea, zal je onvermijdelijk moeten aanschuiven. De beloning voor je geduld is echter heel erg de moeite waard. Zo zal onder meer de gewelfschildering van Michelangelo je met open mond achterlaten. Andere hoogtepunten in het Vaticaan zijn het Sint-Pietersplein en de imposante Sint-Pietersbasiliek.


Dé romantische bestemming bij uitstek

Rome is een stad waar de liefde van afspat! Geniet van een heerlijke vakantie met z'n tweetjes in een vakantiehuis in Italië en laat je verleiden door de vele romantische plekjes in de buurt. Maak een aangename wandeling langs de Tiber, kruip samen op een Vespa om langs het Colosseum te scheuren en smul daarna samen van een ijsje of een pizza. De smalle lieflijke straatjes rondom je vakantiehuis in Rome zijn dé plek om elkaar eens diep in de ogen te kijken en een vakantie vol vlinders in de buik te beleven.


Het perfecte vakantiehuis in Rome huren

Neem een kijkje naar ons aanbod aan vakantiehuizen in Rome en pik er je favoriete accommodatie uit voor een citytrip. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een praktisch appartement pal in de oude binnenstad of een vakantiewoning in de buitenwijken. Begin je dag met een heerlijke espresso en een stevig ontbijt, om daarna het historische centrum en zijn ontelbare juweeltjes te ontdekken. Het Colosseum vormt zonder twijfel de kers op jouw Italiaanse vakantietaart.

Een verblijf in een vakantiehuis in Rome belooft een heuglijk avontuur te worden. In de vele musea van de Italiaanse hoofdstad kan je naar hartenlust kunstwerken bewonderen, terwijl de plaatselijke winkelstraten garant staan voor eindeloos winkelplezier. Nadien geniet je van het aangename avondzonnetje op een sfeervol terrasje. Honger gekregen? Schuif aan in een van de vele uitstekende restaurants in het centrum van Rome of trek zelf je keukenschort aan in de goed geëquipeerde keuken van je accommodatie. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos als je een vakantiehuis in Rome huurt!