Vakantiehuis in Bergen

vakantiehuis Bergen Noord Holland

Vakantiehuis in Bergen

Bergen (provincie Noord-Holland) is de perfecte plek voor een ontspannende vakantie bij onze noorderburen. De prachtige kust, de mooie natuur met polders en duinen, en het ruime cultuuraanbod maken het een van de aantrekkelijkste plekken van heel Nederland. Met een vakantiehuis in Bergen beleef je een vakantie met eindeloze mogelijkheden, ongeacht het seizoen. Klaar voor een onvergetelijke vakantie in Nederland?

Populaire vakantiehuizen - Bergen, Noord-Holland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Bergen, Noord-Holland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Bergen, Noord-Holland

Loading...

Genieten aan de Nederlandse kust

De gemeente Bergen omvat verschillende dorpen, waaronder het gelijknamige Bergen. Daarnaast telt ze enkele badplaatsen aan de Noordzee, zoals het kustdorp Bergen aan Zee. Dit plekje verrast je met een fantastisch strand waar het het hele jaar zalig vertoeven is. Op warme zomerdagen zoek je een geschikt plekje om te relaxen met je gezin en geniet je van de zon en de zee. De winter is dan weer het perfecte jaargetijde om uit te waaien op het strand of om op verkenning te gaan in de duinen rondom je vakantiehuis in Bergen.

Een aanrader zijn de Schoorlse Duinen, de hoogste en breedste duinen van onze noorderburen. Ze zijn op bepaalde plaatsen wel vijf kilometer breed! Of wat denk je van het Noordhollands Duinreservaat? Daar kan je naar hartenlust wandelen en fietsen, terwijl je een adembenemend stukje weidse natuur van Nederland bewondert. Daarna geniet je van lekkere warme drankjes in je comfortabele vakantiehuis in Noord-Holland.

Wat te zien in Bergen?

Bergen heeft een geschiedenis die teruggaat tot de tiende eeuw. Neem een kijkje in het centrum en laat je verrassen door de plaatselijke bezienswaardigheden. Een van de markantste hoogtepunten in de buurt van je vakantiehuis in Bergen is de Ruïnekerk. Ze stamt uit de vijftiende eeuw, maar werd in de zestiende en achttiende eeuw zwaar toegetakeld. Dat verklaart waarom er nog slechts een deel van de kerk overblijft. Vlak bij het kerkplein vind je cafés, restaurants en leuke winkels.

Bergen staat al sinds begin 1900 bekend als een echt kunstenaarsdorp. Van heinde en verre kwamen tal van kunstenaars naar het dorp om inspiratie te zoeken in de rustige bossen en de weidse duinen. Er ontstond zelf een stroming die bekendstond als de "Bergense School". De kunst uit deze school kan je bewonderen in het Museum Kranenburgh. In de zomer kan je vanuit je vakantiehuis in Bergen een van de vele kunstmarkten bezoeken die georganiseerd worden rond de Ruïnekerk. Een ander interessant evenement voor kunstliefhebbers is de Kunst10daagse (in oktober). Op verschillende plaatsen kan je je dan vergapen aan de werken van onder meer beeldhouwers en schilders. Zit het weer tegen? Dan is een filmpje meepikken in filmhuis Cinebergen, gelegen midden in de natuur, een uitstekend idee.

Uitstappen vanuit je vakantiewoning in Bergen

Met een goed gelegen vakantiehuis in Nederland liggen er altijd heel wat mooie plekken dichtbij. En dat geldt ook wanneer je op vakantie bent in Bergen. Aantrekkelijke badplaatsen als Egmond aan Zee en Zandvoort tonen je hoe aangenaam het vertoeven is aan de Nederlandse kust. In de kop van Noord-Holland ligt Julianadorp, een plekje dat omringd wordt door kleurrijke bloemenvelden. Of wat denk je van een tripje naar de Nederlandse meren, waar pittoreske stadjes als Enkhuizen en Hoorn je opwachten?

Vlak bij onze vakantiehuizen in Bergen ligt Alkmaar, ook wel gezien als dé kaasstad van Nederland. Van april tot en met september vindt elke vrijdag de Alkmaarse kaasmarkt plaats. Doe inkopen voor in je vakantiewoning en maak kennis met de lange Nederlandse kaastraditie. De historische stad Haarlem en hoofdstad Amsterdam liggen wat verder naar het zuiden, maar zijn ook nog altijd gemakkelijk bereikbaar vanuit Bergen.

Huur het ideale vakantiehuis in Bergen

Waar wacht je op om een vakantiehuis in Bergen te huren? Deze geweldige gemeente beschikt over alle troeven voor een memorabele vakantie in Nederland: droomstranden, rustige polders, duinen en een stevige portie kunst en cultuur. Trek er met de fiets of te voet op uit in de omgeving rond je vakantiewoning en geniet van de gezonde zeelucht en wondermooie zonsondergangen. Het zicht op zee en de achterliggende groene graslanden zullen je meteen in de vakantiestemming brengen. Tussendoor passeer je voorbij sfeervolle dorpskernen met gezellige restaurants en cafeetjes. Onze vakantiehuizen in Bergen liggen vlak bij het strand, zodat je niet lang hoeft te wachten om je strandhanddoek neer te leggen. Ze zijn bovendien uitgerust met voorzieningen van de hoogste kwaliteit en een gezellig interieur. Tijdens de zomer is het ontspannen geblazen op je privéterras of de terrasjes in het centrum van Bergen. Een vakantie in Nederland is synoniem met helemaal tot rust komen en genieten van alle goede dingen in het leven. Huur een vakantiehuis in Bergen en ontdek het zelf!