Vakantiehuizen in Noord-Brabant

Brabant is afgeleid van brac bant; een moerassige, woeste streek. In de loop der jaren heeft het woeste en onherbergzame land plaatsgemaakt voor prachtige natuurgebieden, gezelligheid en een Bourgondische inslag. In Noord-Brabant zijn vlakbij je vakantiehuis in Noord-Brabant altijd enkele grote steden en vermakelijke topattracties te vinden.

Brabancja Północna

Populaire vakantiehuizen - Noord-Brabant

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Noord-Brabant

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Noord-Brabant

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Noord-Brabant

Loading...

Den Bosch

De hoofdstad van Noord-Brabant is 's-Hertogenbosch. De stadskern wordt gesierd door gothische bouwwerken, sfeervolle speciaalzaken en uitstekende restaurants. Op het attractieve marktplein bevindt zich een zeldzame waterput, waar men tegenwoordig overheen kan lopen. Vaar met een fluisterbootje over de Binnendieze, een waterstelsel dat vroeger diende om ambachtspanden te bevoorraden. De prachtige Sint-Janskathedraal is ook zeker een bezoek waard.

Attractieparken

Noord-Brabant bezit enkele topattracties, die vanuit je Nederlands vakantiehuis in Noord-Brabant gemakkelijk bereikbaar zijn. De meest bekende is themapark De Efteling. Dit park biedt vele sprookjesachtige attracties voor alle leeftijden. In Hilvarenbeek bevindt zich safaripark de Beekse Bergen. Hier kun je wilde dieren van heel dichtbij bekijken. Het safaripark biedt tevens een uitgebreid speelland. In het oosten van Brabant bevindt zich attractiepark Hemelrijk, met een zeer uitnodigend zandstrand en een grote binnenspeeltuin.

Regio

Noord-Brabant is een perfecte bestemming als het gaat om vakanties in de natuur. In Nationaal Park De Biesbosch kun je genieten van een waterrijke omgeving. Momenteel wordt veel aandacht besteed aan attractieve natuurgebieden in Noord-Brabant, waaronder Het Groene Woud en de Maashorst. In de buurt van je vakantiehuis in Noord-Brabant is altijd een gezellig dorpje gelegen. In Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen kun je wandelen door een prachtig stuifzandgebied.