Vakantiehuizen in Groningen

In deze meest noordelijke provincie van Nederland is nog veel authentiek. Er zijn tal van middeleeuwse kerken, wierden, terpen, hoeves en molens in de kleine dorpjes. Een dagje naar de zeehondencrèche in Pieterburen is een leuk uitstapje voor jong en oud, net zoals een bezoek aan de stad vanaf je Nederlandse vakantiehuis in Groningen.

Groningen

Populaire vakantiehuizen - Groningen

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Groningen

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Groningen

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Groningen

Loading...

Groningen stad

De stad Groningen is een veelzijdige stad, in 2006 nog uitgeroepen tot 'Beste Binnenstad van Nederland'. Erg populair bij vakantiegangers en dagjesmensen, maar zeker ook bij het winkelend en uitgaanspubliek. Trekpleister zijn de Martini Toren en het Groninger Museum bij het centraal station. Tal van oude gebouwen, grachten en groene hofjes maken het plaatje compleet. Vanuit je vakantiehuis in Groningen is een bezoek aan deze meer dan gezellige stad een must!

Attracties

In Groningen bevindt zich landgoed Nienoord. Op dit landgoed bevinden zich een zwemkasteel, speeltuinen en een midgetgolfbaan. In de plaats Bovenstreek bevindt zich de Apekooi, de leukste indoor speeltuin van Groningen. Voor een actieve dag buiten, samen met de kinderen, kun je naar speeltuin Knoll'n Toen in Godlinze. Deze speeltuin ligt in een natuurlijke omgeving en beschikt naast allerlei speeltoestellen ook over een veld voor balspelen.

Regio

Uitgestrekte weilanden en mooie boerderijen zijn kenmerkend voor het Groninger landschap. De bloeiende koolzaadvelden zijn in de voorzomer prachtig! Typisch zijn ook de terpen waarop sommige dorpjes zijn gebouwd tegen het wassende water. De watersporter kan hier zijn hart ophalen, naast windsurfen is een tochtje per kano of roeiboot populair. De vele kilometers kust en strand trekken natuur en rust zoekers. Vanuit je vakantiehuis in Groningen is wandelend en fietsend deze provincie prima te ontdekken!