Vakantiehuizen in Friesland

De provincie waar watersport onmisbaar is! Door de prachtige afwisseling van groene weilanden en de vele meren, is Friesland zondermeer een fantastische vakantiebestemming. Ideale uitvalsbasis om de bekende Elfstedentocht te rijden en te fietsen langs alle typische Friese steden. Je vakantiehuis in Friesland bevindt zich vaak aan het water of op geringe afstand.

Fryzja

Populaire vakantiehuizen - Friesland

Loading...

Diervriendelijke vakantiehuizen - Friesland

Loading...

Vakantiehuizen met zwembad - Friesland

Loading...

Vakantiehuizen met flexibele aankomst - Friesland

Loading...

Leeuwarden

De stad Leeuwarden kent een rijke historie. De mooie, oude panden in de historische binnenstad herinneren daaraan. Gezellige straatjes, cafeetjes, restaurants en winkels maken een bezoek aan deze stad meer dan waard! Kenmerkend voor deze stad is de 40 meter hoge, scheve Oldehoventoren, met een mooi uitzicht over de stad. Een wereldberoemde trekpleister is het keramiekmuseum. Een verblijf in Friesland, in een van onze vakantiehuizen, is niet compleet zonder een bezoek aan deze leuke stad!

Attracties

Vanuit je vakantiehuis in Friesland zijn vele attracties te bezoeken. Grootschalige themaparken zijn er niet, maar wel meer kleinschalige parken en speeltuinen. Voorbeelden zijn de Aqua Zoo in Leeuwarden, die je meevoert op een reis door de onderwaterwereld. Of Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha, een kleinschalig park vol leuke attracties en vermaak. Er is een Indoor Apenkooi voor de allerkleinsten te vinden tot en met de “Top Dance” voor de jeugd.

Regio

Je zult ontdekken dat het Friese landschap zeer gevarieerd is vanaf je Nederlands vakantiehuis. In het Gaasterland tref je glooiende bossen, de Friese Wouden bossen, heide en zandverstuivingen. De regelmatige veerdiensten maken een oversteek naar de eilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog eenvoudig en zijn dan ook een geliefde bestemming voor dagjesmensen en vakantiegangers. Mooie dorpen die beslist de moeite waard zijn te bezoeken zijn Sneek, Stavoren, Hindeloopen, Sloten en Workum.